Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Czytnik nawigacji

viceroy
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie. Drodzy koledzy miesiąc temu stałem się właścicielem Nissana Murano Z51 z silnikiem 3.5 V6 wersja europejska rocznik 2010 .Zwracam się do Was z prośbą o informację gdzie w moim aucie szukać czytnika nawigacji, gdyż nawigacja nie działa, a jest na wyposażeniu. Dziękuję i Pozdrawiam.

W dniu 25.09.2019 o 21:46, viceroy napisał:

Witam wszystkich serdecznie. Drodzy koledzy miesiąc temu stałem się właścicielem Nissana Murano Z51 z silnikiem 3.5 V6 wersja europejska rocznik 2010 .Zwracam się do Was z prośbą o informację gdzie w moim aucie szukać czytnika nawigacji, gdyż nawigacja nie działa, a jest na wyposażeniu. Dziękuję i Pozdrawiam.

W schowku pasażera u góry jest zaślepka a za nią napęd nawigacji. 

W dniu 1.10.2019 o 08:21, viceroy napisał:

Witam. Serdecznie dziękuję Jakub.S83. Znalazłem!!!

Nie ma za co :spoko:

Jakbyś potrzebował nowe mapy to mam ;)

1 godzinę temu, rufus75 napisał:

Czy można jakoś takie mapki dostać? Pozdawiam :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

https://allegro.pl/oferta/nissan-x-trail-navara-dvd-mapa-polski-2015-xanavi-8533218287

2 godziny temu, rufus75 napisał:

Dzięki, z opisu wynika że do Murano tylko z 2009, ja mam 2010 USA, nie wieszvczy pójdzie u mnie ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Murano 2008-2009 miało mapy Xanavi x7 - najnowsze, jakie były dostępne to właśnie 2015. Po 2009r. z dotykowym wyświetlaczem, wersja nawigacji zmieniła się na X9. Wtedy mapy możemy mieć nowsze - prawdopodobnie są dostępne z 2018r. 

Zobacz <Tutaj>

Jest też instrukcja jak sprawdzić wersję mapy, którą masz aktualnie - potem wystarczył poszukać odpowiedniej mapy. 

Xanavi robiło mapy również do Renault. Powinny być tańsze i kompatybilne - przykład <klik>

• Like 1

Witaj Jakob.S83. Mieszkamy blisko ja w Jaworznie Ty w Mysłowicach, bardzo chętnie spotkałbym się z Tobą celem pogadania o naszych autach. Podaj termin, a ja przyjadę do Ciebie. Pozdrawiam serdecznie.

49 minut temu, viceroy napisał:

Witaj Jakub.S83. Mieszkamy blisko ja w Jaworznie Ty w Mysłowicach, bardzo chętnie spotkałbym się z Tobą celem pogadania o naszych autach. Podaj termin, a ja przyjadę do Ciebie. Pozdrawiam serdecznie.

Nie ma problemu - zapraszam. Nie wiem czy Ci terminy będą pasowały bo mam częste delegacje ;) Wyślę Ci propozycje z terminami i numerem tel. do mnie na priv. 

Dogadamy resztę telefonicznie :spoko:

• 1 miesiąc temu...
4 godziny temu, yonh napisał:

Cześć,
Myślałem że aktualizuje się za pomocą płyty cd.

Wysłane z mojego Kruger&Matz Drive 5 przy użyciu Tapatalka

Tak, za pomocą płyty. W przedliftowym na Xanavi 7  wrzucasz ją do czytnika Navi za schowkiem (w schowku pasażera jest zaślepka), natomiast poliftowe z ekranem dotykowym nie mają czytnika zewnętrznego - wgrywasz do radia.

Kolego,
I to mi pasuje, odpowiedź zgodna z książką obsługi.
I tak stoję przed dylematem z kąd zaupić navi.

3 minuty temu, yonh napisał:

Kolego,
I to mi pasuje, odpowiedź zgodna z książką obsługi.
I tak stoję przed dylematem z kąd zaupić navi.

Proszę - przykład z alledrogo :)