Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Klimatyzowany schowek

Pontiak
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Strasznie komplikujecie sprawę. Skupmy się nad założonym wątkiem. Na chłodzenie wnętrza proponuję założyć odrębny temat. Klimatyzowane schowki mają możliwość zamknięcia nawiewu i wtedy nie ma problemu. Przynajmniej ja tak mam.

Strasznie komplikujecie sprawę. Skupmy się nad założonym wątkiem. Na chłodzenie wnętrza proponuję założyć odrębny temat. Klimatyzowane schowki mają możliwość zamknięcia nawiewu i wtedy nie ma problemu. Przynajmniej ja tak mam.
A kto porusza temat chłodzenia wnętrza?
Wspominamy o nim tylko dlatego bo źródło chłodzenia schowka jest tym samym co chłodzenie wnętrza samochodu. I tylko dlatego.
:-)

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

To są eleIMG_20190928_175411514.thumb.jpg.0c261f63330e749806e9de3a6ef7eb0f.jpgmenty wykorzystane przeze mnie do klimatyzowanego schowka

Ten jasny element trzeba przeciąć pionowo na pół aby "łapał" powietrze z przewodu nawiewu.

To są eleIMG_20190928_175411514.thumb.jpg.0c261f63330e749806e9de3a6ef7eb0f.jpgmenty wykorzystane przeze mnie do klimatyzowanego schowka
Ten jasny element trzeba przeciąć pionowo na pół aby "łapał" powietrze z przewodu nawiewu.
Jak się nazywa fachowo ten jasny element żeby wiedzieć czego szukać dokładnie w markecie

Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka

23 godziny temu, Guzior napisał:

Jak się nazywa fachowo ten jasny element żeby wiedzieć czego szukać dokładnie w markecie emoji4.png

Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka

Ja to kupiłem razem z tą rurką w OBI, nie wiem jak to się fachowo nazywa, znalazłem to na hydraulice. Nie musi być dokładnie to samo, wystarczy aby pasował średnicą w rurę i  dawał się wkręcić w nawiew.

Jedna bardzo ważna uwaga.
Nie wprowadzajcie tej rury w nawiew na pasażera czy na nogi bo jak inaczej skierujcie kierunek nawiewu np. na szybę to do schowka nic nie powieje.
Najlepiej wprowadzić rurkę bezpośrednio do obudowy/puszki wentylatora tuż obok filtra kabinowego.
Wtedy bez względu na kierunek nawiewu to do schowka zawsze będzie dmuchać.

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka