MarcinJ Opublikowano 28 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2019 Mam na kilka dni QQ i ma on w bagażniku gumową matę ochronną. Fajna rzecz, bo jak się coś rozsypie / wyleje, można łatwo posprzątać. Mam coś podobnego w Pulsarze, ale tanie, allegrowe g... które jest twarde i śliskie. Spełnia swoją rolę ochronną, ale niestety w bagażniku wszystko lata, bo zupełnie nie jest to przyczepne, jak w QQ. Podejrzewam, że ASO będzie miało taką matę w wersji cenowej deluxe, dlatego moje pytanie brzmi : Ktoś zna sprawdzony model takiej maty do kupienia w sieci w wersji gumowej, zapobiegającej przesuwaniu się bagażu w bagażniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 28 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2019 Godzinę temu, MarcinJ napisał: Mam coś podobnego w Pulsarze, ale tanie, allegrowe g... które jest twarde i śliskie. Spełnia swoją rolę ochronną, ale niestety w bagażniku wszystko lata, bo zupełnie nie jest to przyczepne Jak tylko stałem się posiadaczem Pulsara, kupiłem dokładnie coś takiego Cool-Liner Wydałem na nią majątek, ale warta jest swojej ceny. Materiał gruby, wysokie brzegi, bezzapachowy i przyczepny. Nic mi się nie przesuwa i nie lata po bagażniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinJ Opublikowano 28 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2019 Dzięki serdeczne. Aktualnie mam taką wersję z allegro no i jest bida. Jak mówisz, że tamta jest lepsza, to zdaję się na Twój osąd i zamawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 28 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2019 Nie wiem która lepsza. No i nie jestem specem od tego asortymentu . Moją swego czasu kupowałem "w ciemno", ale po latach doświadczeń bym jej nie zamienił na żadną inną. Zerknij jeszcze na TO. Dywanik tej samej firmy, ale ma w centralnej części jeszcze dodatkową matę antypoślizgową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinJ Opublikowano 28 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2019 Może i nie jesteś specem, ale masz doświadczenie z danym egzemplarzem a to się dla mnie liczy. To tak jak z jazdą próbną i posiadaniem auta na parę dni - można się zakochać albo wyleczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kravvsebb Opublikowano 30 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2019 (edytowane) Ja mam coś takiego. https://allegro.pl/oferta/mata-dopasowana-do-nissan-pulsar-c13-od-2014-7470957630?bi_s=ads&bi_m=listing%3Amobile%3Aqueryandcategory&bi_c=ZjlhZDAwYTItZTJlZS00NjAwLWE5Y2YtMjZiMjZkNzdjZGFiAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=3de9a55b-360e-41cc-9037-c250b761b2e8 Moim zdaniem lepsza bo ma z boku miejsce żeby coś położyć. Można jeszcze rozważyć organizer do bagażnika. Ja kupiłem w TK maxxie bodajże i naprawdę się sprawdza bo burdelu w bagażniku nie mam i takie rzeczy jak olej na dolewki czy apteczkę właśnie tam wkładam... Edytowane 30 Września 2019 przez kravvsebb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinJ Opublikowano 25 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2019 Założona dziś rano Cool Liner proponowana przez Andrzeja. Teraz trochę pojeździć i ocenić, czy warto było. Na pierwszy rzut oka - fajne wykonanie i faktycznie ręka się nawet do tego 'klei' w przeciwieństwie do poprzedniej, z twardego plastiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kravvsebb Opublikowano 29 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2019 A czym się kierowałeś to kupując? Za późno napisałem czy kolega Andrzej to po prostu guru w tej materii którego słowa trzeba zawsze brać za pewnik.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 30 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 2 godziny temu, kravvsebb napisał: czy kolega Andrzej to po prostu guru w tej materii którego słowa trzeba zawsze brać za pewnik.. Bez przegięć kolego. Kolega pytał o opinie, więc wyraziłem swoją, podobnie jak i Ty to zrobiłeś. Nie rozumiem skąd twój sarkazm pod moim adresem. Może niezbyt dokładnie czytałeś moje wypowiedzi, więc pozwolę sobie zacytować w tym miejscu to, co napisałem wcześniej. W dniu 28.09.2019 o 15:27, Andrzej G napisał: Nie wiem która lepsza. No i nie jestem specem od tego asortymentu . Moją swego czasu kupowałem "w ciemno", ale po latach doświadczeń bym jej nie zamienił na żadną inną. Zerknij jeszcze na TO. Dywanik tej samej firmy, ale ma w centralnej części jeszcze dodatkową matę antypoślizgową. Nawiasem mówiąc, proponowana przez Ciebie mata mi się podoba, ze względu na "organizer", ale nie mogę komuś zachwalać czegoś, czego nie tylko nie dotknąłem fizycznie, ani nawet nie widziałem na oczy. Tym bardziej, że dla kolegi głównym walorem była "antypoślizgowość", a ten walor właśnie jest głównym atutem mojej maty. Mam nadzieję, że ochłoniesz ... na przeprosiny nie liczę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kravvsebb Opublikowano 30 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 I tu Cię kolego Andrzeju zaskoczę. Nie dość że ochlaniam to jeszcze natychmiast po wstaniu i wejściu na forum spieszę z przeprosinami :)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinJ Opublikowano 30 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 A ja z odpowiedzia - Andrzej potwierdzil antyposlizgowosc maty plus fakt, ze bardziej mi podoba sie jednakowy styl, bez kieszeni i organizerow. Dlatego wzialem. Poza tym mam drobiazgi w malyk koszyku wrzucone. No i pewnie cena - myslenie drozsze znaczy lepsze. Na te chwile jestem zadowolony, faktycznie nic w bagazniku nie lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris02 Opublikowano 22 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 A gdyby ktoś szukał jednak organizera zamiast maty to ja polecam taki: https://allegro.pl/oferta/hama-duzy-organizer-do-bagaznika-40-x-54-x-27-cm-7758854653 Na małe zakupy, mapę, odmrażacz do szyb czy drobne narzędzia sprawdza się W razie czego można go zwiększać lub zmniejszać, pod spodem jest rzep aby nie jeździł po bagażniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kravvsebb Opublikowano 23 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2019 (edytowane) Ja mam coś podobnego (chociaż wielkości nie widzę). Firmę musiałbym sprawdzić a kupiłem w TK Maxx. Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby mieć i jedno i drugie... I jedno i drugie bardzo się przydaje... Edytowane 23 Listopada 2019 przez kravvsebb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeusz54 Opublikowano 17 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 Jak dzisiaj szaleję to szaleję i dodaję co kiedyś TO w bagażniku zamontowałem. Andrzej G napisał: Opublikowano 28 Września 2019 "Nie wiem która lepsza. No i nie jestem specem od tego asortymentu . Moją swego czasu kupowałem "w ciemno", ale po latach doświadczeń bym jej nie zamienił na żadną inną. Zerknij jeszcze na TO. Dywanik tej samej firmy, ale ma w centralnej części jeszcze dodatkową matę antypoślizgową." Ja dodatkowo dokupiłem za ok. 40zł dwa pokrowce do gaśnicy mocowane na rzep do ściany bocznej jak na zdjęciach. Gaśnica nie wala się a jest w każdej chwili dostępna i widoczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 17 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 3 godziny temu, tadeusz54 napisał: Gaśnica nie wala się a jest w każdej chwili dostępna i widoczna. Żeby jeszcze miała aktualną homologację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeusz54 Opublikowano 17 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 Jako stary strażak ( od 1969 roku) stawiam ten punkt ( homologacja ) jako nr 3. Zawsze jest aktualna. W ubiegłym roku nowa i ma ważność do 2023.08.? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość manual Opublikowano 30 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2023 Tania gumowa mata do bagażnika https://intercars.pl/produkty/1899604-mata-bagaznika-nissan-pulsar-liftback-1014-frogum-frg-dz549826 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi