andrzejos Opublikowano 29 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2019 Cześć, Nissan Qashqai 1.6 dCi 2016 r. Tekna Mam trzy kluczyki (oryginalne). Jeden z nich nie reaguje, pozostałe dwa sprawne. Bateria wymieniona. Proszę o info w kwestii kodowania. Jestem wstanie sam zaprogramować ? Muszę mieć jakiś Hardware/Soft ? Jest ktoś z okolic Szczecina mający możliwość zakodowania ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nnika Opublikowano 17 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 Witam, od miesiąca jestem posiadaczką Nissana Rogue Sport sprowadzonego z USA, z 2017 r., przed zakupem nie dopytałam o liczbę kluczyków, a po zakupie okazało się że jest tylko jeden. Chciałabym dorobić ten kluczyk, ale nie posiadam pinu do immobilisera. W serwisie za dorobienie chcą 1700 zł, elektryk od 600 do 800 zł, w zależności czy sama zdobędę pin, czy nie. Czy ktoś dorabiał kluczyk i może mi podpowiedzieć jak to zrobić żeby nie płacić za to aż tyle? Czy da się ten pin ustalić inaczej niż przez serwis? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mereth92 Opublikowano 17 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 Pin w nowych nissanach jest "dynamiczny" , trzeba go wygenerować przed programowaniem kluczyka i jest aktywny tylko jeden raz lub przez około 15 minut po tym czasie lub próbie trzeba generować nowy na podstawie kodu wygenerowanego przez BCM. Pin składa się z 20 znaków a nie 4 jak było kiedyś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nnika Opublikowano 18 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 A co to jest kod wygenerowany przez BCM? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.