smalysz Opublikowano 4 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2019 Witajcie. Mam problem z uszczelnieniem rury z intelcoolera do kolektora ssącego (najprawdopodobniej, szczegóły foto). Podczas jazdy w górach rura się spociła i śmierdzi w kabinie. W hurtowniach nie są w stanie sprzedać mi samej uszczelki, a jedynie z rurą za 600 PLN. Jeśli chodzi o pochodzenie oleju to turbo to jest po regeneracji i kontroli. Bierze olej, ale w granicach normy (200ml - 3500 km), wiec nie na tyle żeby tryskać wszędzie olejem. Macie jakieś doświadczenie z tym uszczelnieniem? Gdzie można kupić taką uszczelkę, ewentualnie od jakiego innego auta można ją dobrać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 7 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2019 W dniu 4.10.2019 o 10:48, smalysz napisał: Gdzie można kupić taką uszczelkę, ewentualnie od jakiego innego auta można ją dobrać? A patrzyłeś, co tam jest za uszczelka? Aby coś doradzić, trzeba widzieć. Może to zwykły oring za złotówkę. U mnie na razie sucho. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 8 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 Zdejmij po prostu tą rurę i zobaczysz czy jest uszczelka.Zazwyczaj w łączeniach są rowki,gdzie można założyć oring,ale trzeba znać średnicę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 9 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 W dniu 4.10.2019 o 10:48, smalysz napisał: Gdzie można kupić taką uszczelkę W serwisie Renault. Część o numerze 144654897R, pozycja 24 na poniższym schemacie. https://www.catcar.info/renault/?lang=en&l=c3Q9PTUwfHxzdHM9PXsiMTAiOiJNb2RlbCIsIjIwIjoiTVx1MDBlOWdhbmUgSUlJIiwiMzAiOiJLWjEyIiwiNDAiOiJNYW51YWwiLCI1MCI6IjEzIEZ1ZWwgc3VwcGx5IFwvIEFpciBmaWx0ZXIgaG9zZXMifXx8bm9wcnM9PTE0OTV8fGJyYW5kPT1SZW5hdWx0fHxub3ByPT0xNDk1fHx0eXBlPT1LWjEyfHxjYXRfaWQ9PU18fGltZz09fHxncnBfaWQ9PTEzfHxzdWJHcnBfaWQ9PTEzRA%3D%3D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.