arcmen Opublikowano 7 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2019 Dziś w ASO stwierdzono że cieknie olej z uszczelniaczy półosi , stąd trzeba wymienić całe półosie olej zalał szczęki hamulcowe i też je trzeba wymienić. Wycena jedyne 8900zł. Da się je jakoś regenerować, lub polecićie godne zamienniki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_gru Opublikowano 8 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 Wymontowali te półosie i wtedy stwierdzili czy tak z góry założyli? Ja wymieniłem same uszczelniacze półosi - Corteco 40x72x7. Oryginalnie jest jeden uszczelniacz i plastik (wymiarem podobny), który łatwo połamać przy demontażu, więc zamontowałem dwa uszczelniacze na jednej półosi. Wycieku brak. Szczęki i bęben porządnie umyłem zmywaczem do hamulców. Uszczelniacz kosztuje około 40zł/szt. Ja przy okazji wymieniłem tez łożysko i olej w moście tylnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 8 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 Rozumiem że wycenę robiło ASO? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arcmen Opublikowano 8 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 Tak ASO na podstawie przeglądu ekonomicznego gdzie była wymiana standardowa olejów i filtrów. W załączniku opis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
astol Opublikowano 8 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 Oryginalnie są dwa uszczelniacze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.