M@reS Opublikowano 12 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2019 (edytowane) Witam I Notek się leciutko buntuje Podczas mocniejszego hamowania lekko trzęsie kierownicą, ale tylko podczas tego pierwszego nadepnięcia na pedał. Potem hamuje OK, nic nie trzęsie. Jak by to były tarcze to by trzęsło za każdym razem, ale dla świętego spokoju pomierzyłem zegarem bicie tarcz u b.znajomego mechanika ;). Bicia minimalne w normie bardzo małe (tarcze w sumie 1 rok). Opony wyważone OK. Ale gdy był na podnośniku zauważyłem, że gumy na tulejach wahacza są mocno sfatygowane, nie przerwane ale widać że mają swoje za sobą. I teraz pytanie, bo spotkałem się w swoim życiu z czymś takim i trzęsło kierownicą podczas hamowania gdy były uszkodzone tuleje wahacza. Czy tutaj może być to samo ?? Ktoś już to przerabiał??. Bo wymiana w sumie jeszcze nie jest potrzebna, a może być tak że po wymianie nic się nie zmieni. Tutaj nie kupię samych tulei, tylko cały wahacz a do kraju na razie nie jadę. Więc koszt będzie większy i wolę się dopytać. Z góry dziękuję za każdą podpowiedz. Edytowane 12 Października 2019 przez M@reS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 12 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2019 Tak,wymieniali w Qashqaiach J10,ze względu na trzepani i na stuki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 12 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2019 Dziękuję za odpowiedz....czyli nie ma co czekać zamawiam i niech wymienia a potem pełna geometria. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 13 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2019 Może poodpadały Ci obciążniki na felgach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 13 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2019 Wiem że pierwszy mój post przydługawy ale .........no przecież pisałem że koła wyważone OK heehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 15 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2019 (edytowane) Po dokładnym oblukaniu wyszły tuleje wahacz z prawej strony i sworzeń na wahaczu z lewej........mocno sfatygowane ale nie z pęknięciami. Po prostu guma b.stara od nowości. Rozleci się za krótki czas. Po obliczeniach kosztów zamówiłem dwa wahacze P i L. Licząc nawet po cenach na aledrogo.pl taniej kupić cały wahacz niż części do dwóch sztuk. A wymieniam dwa bo nie chcę za pół roku znów do tego podchodzić. Odpukać Notek sprawuje się bez problemów, tylko paliwo i oleje więc nie mam zamiaru sprzedawać za kilka setek funtów. Edytowane 15 Października 2019 przez M@reS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpert17 Opublikowano 15 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2019 U mnie trzęsło, sprawdziłem wyważenie kół, nadal trzęsło, wymieniłem tarcze w hamulcach, nadal trzęsło, wymianiłem drążek kierowniczy - przestało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 16 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 Dzięki za sugestię........bo będę wiedział co dokładnie jeszcze sprawdzić. Ale luzów nie zauważyłem. Może inaczej się zachowuje jak stoi na kolach a nie na podnośniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 13 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 Po czasie ale uzupełnię żeby inni nie szukali przyczyny jak moja. Wymienione obydwa wahacze przednie, prawy był do wymiany sworzeń, tuleja tylna i boczna, lewy obydwie tuleje.......bo części (tuleje, sworznie) były dużo droższe niż cały nowy wahacz. Notek prowadzi się jak po sznurku, nic nie trzęsie nic nie ucieka ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 13 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 Jakie wahacze zamawiałeś i jaki Ci wyszedł koszt za dwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 13 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 Wahacze Lemforder. Koszt nie cale 40f za sztukę. Robocizna 100f. W sumie 200f ze zbieżnością to jak w Polsce nie cale 200 zł (bo taki przelicznik robimy według zarobków 1f za 1 zł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NazgulXL Opublikowano 20 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 O co chodzi z przelicznikiem? Przecież za 200pln u nas tego nie zrobisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 20 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 No nie, bo mechanicy w Polsce zdzierają ile wejdzie. Za puknięcie młotkiem chce taki 100 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi