Adrian1999 Opublikowano 15 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2019 Mam pytanie odnośnie zagotowanego silnika, jak szybko opary mogą się dostać do silnika ? Opowiem wszystko od początku: Na stacji bp prawdopodobnie wyciekł jakiś (żółty) płyn, później Brat wjechał samochodem na autostradę i silnik zaczął się gotować (rosła temperatura rosła na maksa), ujechał tak z kilka kilometrów (gasił auto żeby odpoczęło), później przy otwieraniu maski zauważyłem że ciśnienie wypięło przewód (chyba od chłodnicy, mały z którego wszem wyleciał Żółty płyn) a gdzieś z tyłu (lewa strona) leciała para. Na dole zbiornika był nadal płyn, nie dużo, ale też nie mało. Zaprowadziłem samochód do mechanika ale on mi nie rozkręci silnika i nie sprawdzi do końca bo twierdzi że mogą być opary już w przewodach czy gdzieś tam, i żebym silnik wymienił. Samochodem jadę jakieś 8km i temperatura rośnie mi do połowy (czyli normalnie). Po podłączeniu komputera mam dwa błędy : P1217 Eninge Collant Temperature i P0301 Cylinder n1 wykryte wypadanie zapłonów. Teraz mam takie pytanie, czy zaprowadzić samochód od mechanika który mi rozkręci silnik i sprawdzi, czy wymienić silnik albo znaleźć jakiegoś specjalistę od takich "zadań" ? A i czy mogła pójść uszczelka pod głowicą ? Sorry za składnie zdań ale jakoś nie wiedziałem jak to napisać Za odpowiedzi dziękuje Pojazd: Nissan almera 1.5 n16 benzyna + lpg, Silnik po lifcie (2003 Rok) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lawnowerman Opublikowano 15 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2019 Dolales plynu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian1999 Opublikowano 16 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 Tak, dolałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smok_DW Opublikowano 26 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2019 Temat ogarnięty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.