ron5 Opublikowano 30 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 Witam,w mojej Navarze ,11 lat 200 tys regularnie co roku wymieniałem olej i filtry.W tym roku tak się złożyło,przejechałem ok 4 tys a w przyszłym też tylko tyle będzie.Czy mogę odpuścić wymianę w tym roku?To znaczy wymiana będzie po 2 latach i 8 tys .Szanuję auto.lubię je ale nie chcę przesadzać.Z góry dzięki za poradè,pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borge Opublikowano 30 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 olej powinno sie wymienic w okreslonym interwale kilometrow lub po roku, po prostu ulega on biodegradacji i jego wlasciwosci smarne maleja ja ostatnio w ciagu roku przejezdzam swoim autem 5 - 6 tys. km i wymieniam co roku choc silnik M9R ma komfortowe warunki olejowe (7,3 l.), olej i filtr to nie sa az tak wielkie koszty w skali eksploatacji auta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.