MarcinJ Opublikowano 3 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2019 Jak w temacie - materiałowa część obicia dzwi przednich pasażera i kierowcy ewidentnie się odkleja. Dobra, auto ma 11 lat, ale bez przesady. Ktoś spotkał się z takim problemem, ewentualnie ma wiedzę, czy w warunkach domowych można to samodzielnie poprawić, czy zostaje tapicer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 3 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2019 Mój ma już ponad 12 lat i tapicerka nie do zdarcia....Wiem, że w słabszych wersjach wyposażenia fotele i tapicerka drzwi jest cieńsza. Ale nie widzialem żeby się w jakimś Notku odklejała. U mnie jest gruba i nie ma szansy na odklejanie (Tekna). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinJ Opublikowano 4 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 No ja mam podstawową wersję i zaczęło odchodzić jakiś czas temu niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wernitz Opublikowano 10 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 Witam ! Na pocieszenie dodam że mój jest z marca 2017 r. i też materiał zaczął się odklejać na "boczku" od strony kierowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrasek222 Opublikowano 10 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 Już dawno straciłem wiarę w jakość nissana mi popękała ekoskóra na siedziskach i to jeszcze na gwarancji ,może wrzuć fotkę tych drzwi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NazgulXL Opublikowano 20 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 (edytowane) Jak się odkleja, to probowałbym przykleić butaprenem, nie? PS. Przeczytać instrukcję do kleju. Edytowane 20 Listopada 2019 przez NazgulXL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinJ Opublikowano 8 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 Tak to u mnie wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 8 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 Rzeczywiście wygląda niekomfortowo.. Może razić. Ja próbowałbym rozebrać boczek i przykleić od nowa. Oczywiście jeśli wcześniej bez przedarcia lub wyciągnięć i zniekształceń da się odkleić w całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter59 Opublikowano 10 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2019 W dniu 10.11.2019 o 19:30, pietrasek222 napisał: Już dawno straciłem wiarę w jakość nissana mi popękała ekoskóra na siedziskach i to jeszcze na gwarancji ,może wrzuć fotkę tych drzwi Krem Nivea powinien pomóc, ale raczej zanim zacznie pękać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 10 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2019 Powiem serio, że jestem w szoku Widziałem dużo Notków w wersjach minimalnych i żadnemu nie odchodziła tak tapicerka Czyli taka jest też na siedzeniach ?? Bo w Tekna obicie drzwi jest takie samo jak środek między skórą na siedzeniach, nie ma szans żeby to ruszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrasek222 Opublikowano 11 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2019 (edytowane) 8 godzin temu, porter59 napisał: Krem Nivea powinien pomóc, ale raczej zanim zacznie pękać Ta ekoskóra pekała w 2 roku użytkowania wymieniali mi siedzisko fotela na gwarancji i to jeszcze fotel pasażera , nie spodziewałem się że tak szybko ,nie wiem czy by krem tu coś zdziałał Edytowane 11 Grudnia 2019 przez pietrasek222 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrasek222 Opublikowano 11 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2019 7 godzin temu, M@reS napisał: Powiem serio, że jestem w szoku Widziałem dużo Notków w wersjach minimalnych i żadnemu nie odchodziła tak tapicerka Czyli taka jest też na siedzeniach ?? Bo w Tekna obicie drzwi jest takie samo jak środek między skórą na siedzeniach, nie ma szans żeby to ruszyć. Dziwne i to na obu drzwiach tak samo,może tapicerka była wymieniana ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter59 Opublikowano 11 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2019 15 godzin temu, pietrasek222 napisał: Ta ekoskóra pekała w 2 roku użytkowania wymieniali mi siedzisko fotela na gwarancji i to jeszcze fotel pasażera , nie spodziewałem się że tak szybko ,nie wiem czy by krem tu coś zdziałał No mi krem Nivea pomógł, pękał mieszek dźwigni zmiany biegów i przy okazji przeleciałem też na siedziskach. Ale zauważyłem małe punktowe zgrubienie na lewym siedzisku pod tą ekoskórą, tak jak by kawałek gąbki się skruszył i przemieścił. Auto 2013r. i 36tys.km tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 12 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 Teraz mam dylemat.....bo u mnie na przednich siedziskach jest skóra. Wiem bo byłem u specjalisty od renowacji, bo od kierowcy od wysiadanie zrobiła się twarda. Posmarował lanoliną (olej przezroczysty) lekko podgrzał i wsiąkło. Potem drugi raz smarowanie, mała rolka przez 5 min i skóra miękka. Eko, bo widać że inna jest na bokach przednich siedzeń, podłokietniku i na tylnych. Więc pytanie, Wy macie eko wszędzie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 12 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 W moim Notku w tym miejscu jest obicie tapicerskie(tkanina). Nic nie odchodzi. Widocznie w różnych modelach dawali rożne materiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NazgulXL Opublikowano 16 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2019 Do autora wątku. Albo rozebrać boczek, albo sposobem, np strzykawką jakiś nie gęsty i nie błyskawiczny klej punktowo wstrzyknąć pod materiał. Można też sprawdzić po ile chodzą używane boczki. Ja też mam materiał i nic nie odchodzi. Może było coś przesadzone z praniem parą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaszczur_zybex Opublikowano 16 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2019 Często odchodzący materiał na bokach może być wynikiem czyszczenia na mokro. Jeżeli Ty bądź któryś z poprzednich właścicieli nieodpowiednio czyścił, to teraz mogą wychodzić tego skutki. W takim wypadku oryginalny klej przestał trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinJ Opublikowano 17 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 Nigdy nie czyszczone parą, na mokro może raz, dwa razy w życiu. A auto od nowości mamy czyli od 2008 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaszczur_zybex Opublikowano 18 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 Nie mam pojęcia czy te 2 x mogły mieć wpływ ale ja z 5 x czyściłem na mokro i mi boczki po jakimś czasie zaczęły stopniowo się odklejać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 18 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 Podobnie odchodziła tapicerka w starych fordach eskortach jak się czyściło własnie na mokro. Tapicerka przyklejona do plastiku, trochę wilgoci i klej przestaje spełniać swoje zadanie. W sumie nie wpadł bym żeby tak cienki materiał na plastiku czyścić na mokro. I chyba temu tutaj w GB nie spotkałem się z takimi odklejonymi elementami, bo nikt nie robił by tego wodą. Tutaj nawet teraz parą, albo pranie na mokro tylko fotele, kanapy tylne. Nie wypiorą tapicerki drzwi. Jedynie pianka specjalna i na sucho. Więc wiedzą czym to grozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrasek222 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 Producent powinien zamiast tego materiału dać całe drzwi z plastiku , materiał strasznie się brudzi zwłaszcza na rogu na dole gdzie się ramieniem dotyka, ja czyscilem pianką teraz będę wiedział żeby nie brać wodą,kolegę czeka przymusowa wizyta u tapicera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi