piotrek1985 Opublikowano 7 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 Hello wszystkim, Mam dosyć wkurzający problem z QQ. Zaczęło się od zapalenia CheckEngin. Po jakimś czasie samochód zaczął gasnąć. Odwlekałem podłączenie do kompa. W tym czasie kontrolka raz gasła raz się zapalała, silnik czasami chodził bez problemu dwa tygodnie a czasami potrafił jednego dnia zgasnąć 5 razy. Nadszedł czas na podpięcie komputera i sprawdzenie błędów. I tak oczywiście czujnik ciśnienia na listwie, pompa no i P0272 wtrysk 4 (stały). Dwa pierwsze błędy można skasować zaś P0272 zostaję i nie można go skasować nawet na zgaszonym silniku (zapłon włączony). O dziwo po mimo że P0272 zostaje, silnik pracuję równo i bez problemów aż mu po 2 dniach coś odbije i zgaśnie (błędy powracają). Wziąłem się z robotę i: 1. Sprawdziłem wiązkę elektryczną od wtrysków do EC 2. Próba przelewowa wg mnie ok. Przez jakieś 2 min na wolnych napompował jakieś 20ml (wszystkie wtryski równo) 3. Korekta na wtryskach na zdjęciu: 4. Nawet myślałem , że ECU i jako z zawodu konstruktor elektronik przelutowałem go. Powoli kończą mi się pomysły bo nic się nie zmieniło. Silnik gaśnie. Teraz rano różnie to bywa, czasami odpali od strzała czasami trzeba go kręcić z 1 min. No i zastanawia mnie ten błąd, którego nie można skasować nawet jak silnik wyłączony i kiedy wtrysk nie pracuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1978 Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Witam. Udało się rozwiązać problem i poznać przyczynę też mam ten błąd w swoim Qashqai Pzdr Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nibris90 Opublikowano 6 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2023 Witam mozesz powiedziec co bylo problemem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares97 Opublikowano 8 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2023 W dniu 6.02.2023 o 17:49, Nibris90 napisał: Witam mozesz powiedziec co bylo problemem? Rozwiń Obaj użytkownicy zalogowani ostatni raz w roku 2019 i 2020 - od nich niestety się nie dowiesz raczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nibris90 Opublikowano 8 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2023 tak myslalem ale liczylem na cien nadzieji A skoro odpisales czy wiesz moze co to za program do auta ten z ss? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi