Caesar Opublikowano 13 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 Fabryczny montaż półosi, przebieg 200k. NP300 '2009 Latem na gorszym odcinku drogi zapalił mi się abs a następnie w prawym lusterku zobaczyłem własne tylne koło jadące obok. Zatrzymałem się i samochód stał na półosi wysuniętej do połowy więc na szczęście nie zniszczyła się tarcza hamulcowa i jeszcze gorsze rzeczy.... Poleciała półośka bo zmieliło wieloklin, koronka abs, nakrętka straciła gwint i oczywiście rozsypane łożysko. Jak oglądałem podkładkę zabezpieczającą to wyglądała jakby ją ktoś zabił punktakiem, a nie płaskim śrubokrętem - więc mogła się wysunąć ? Ale jest tam jeszcze podkładka z języczkiem. Co właściwie mogło być przyczyną ? Łożyska wprawdzie nie macałem przed wyjazdem, ale nie huczało - rozpadło się nagle ? Trudno mi to zrozumieć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.