Gość Andrzej G Opublikowano 21 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2019 Na tej stronie znajdziemy oznaczenia kodowe i numery katalogowe OEM wszystkich części nie tylko Pulsara, czy Nissanów, ale wielu innych marekAuto Parts Around the World Można poszukiwać elementów wklepując poszczególne dane manualnie, lub na stronie głównej partsouq.com wklepać na wstępie nr. VIN, by być pewnym, że wejdziemy w katalog konkretnego auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinJ Opublikowano 21 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2019 Dzięki, na pewno się przyda, choćby, żeby zobaczyć jak co rozkręcić. I widzę, że jednak listwa pod zderzakiem na fajnym zestawie spinek się trzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 24 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 Natomiast TUTAJ , podobnie - wystarczy wklepać VIN by zobaczyć podstawowe informacje, a następnie " Открыть каталог" i masz katalog serwisowy konkretnego auta Podsumowując - strony identyfikujące VIN / elementy auta: JAPANCARS ILCATS PARTSOUQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 3 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Siłowniki klapy bagażnika Nissan OEM: 90450-3ZL1A (lewy) 90450-3ZL1A (prawy) Długość [mm] - 516 Siła wyrzutu [N] - 560 Suw [mm] - 187 średnica [mm] - 8/18,5 Zamienniki: Stabilus - STA925188 (cena masaktyczna) Krosno - KR32125 (cena na dzień dzisiejszy 38 zł/1 szt + 21 zł dostawa GLS z opłatą przy odbiorze) Zamówienia: Amortyzatory Krosno - Sklep Firmowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 3 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Oświetlenie tył - wykaz żarówek - dotyczy lamp standardowych Lewy i prawy błotnik: - 1 x w5w (pozycyjne) - 1 x py21w , BAU 15S (kierunkowskaz, niesymetryczna, pomarańczowa) - 1 x w16w (wsteczne) - 1 x w21w (stop) Klapa bagażnika lewa strona: - 1 x w5w (pozycyjne) - 1 x w21w (p. mgielne) Klapa bagażnika prawa strona: - 1 x w5w (pozycyjne) ==================================== Oświetlenie bagażnika - 1 x w5w Oświetlenie kabiny (tył) - 1 x c5w 30 mm ==================================== Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 6 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 Na tej stronie znajdziemy szeroką ofertę części zamiennych i eksploatacyjnych nie tylko do Nissanów. Link prowadzi bezpośrednio do Katalog części zapasowych dla > Nissan Pulsar Hatchback (C13) 1.2 DIG-T (116 KM) ... z drobnym zastrzeżeniem. Kupując żarówki, radzę dobrze sprawdzić, jakie mamy w samochodzie i tym się kierować, bo jeżeli w w/w katalogu widzę wśród żarówek do świateł drogowych H8 (35 W) z gniazdem PGJ19-1 , to woła o pomstę do nieba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 5 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2020 Kody błędów zgłaszane przez komputer samochodu Nissan Pulsar (C13) (2014 - obecnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterros Opublikowano 23 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 Będę wdzięczny za pomoc w rozszyfrowaniu poniższych oznaczonych boldem opcji, które pojawiły mi się po zdekodowaniu vinu: AREA:EUROPE C GROUP; WHEEL DRIVE:2WD; INTELLIGENT PARKING ASSISTANCE; EURO6 ENG SPEC; 19 INCH ALLOY WHEEL; TECHNO PACK II; HEATED WINDOW; EASTERN EURO CAUTION; FIXED GLASS ROOF; SAFETY PACK; tzn. co zawiera ten pakiet bezp?SPARE TYRE; INDEPENDENT MULTI-LINK RR SUSPENSION; YEARA SPECIFICATION Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 23 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 17 minut temu, piterros napisał: Będę wdzięczny za pomoc w rozszyfrowaniu poniższych oznaczonych boldem opcji, które pojawiły mi się po zdekodowaniu vinu: Masz od tego Google translator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterros Opublikowano 24 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 Wybacz, nie o taki poziom tłumaczenia mi chodzi. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinMm Opublikowano 14 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2023 Prośba o rozszyfrowanie numeru SJNFFAJ11U2795065 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 25 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2023 Witam. Zagadka dla nissanowskich świrów. Tłumik końcowy do Juke f15 1,2 dig-t ma numer OE 20100-BV80A lub B lub C, do Pulsara 1,2 20100-3ZU0A lub B. Prawie wszystkie używane tłumiki końcowe sprzedawane do Juke f15 1,2 digt na allegro mają numer pulsarowski. Zamiennik do Pulsara kosztuje ok. 1000 zł, zamiennik do Juke kosztuje 220 zł. Teraz pytanie. Skoro do juke'a pakowali często tłumik od pulsara to czy zamiennik do juke odpowiadający numerowi BV80A Polmostrów 15.77 będzie pasował do pulsara? Wymiary główne są w zasadzie identyczne, wieszaki odchodzą w tym samym kierunku, rura i kołnierz łączący z rurą środkową też na oko odchodzi tak samo. Dlaczego to piszę? Ostatnio jak klocki i tarcze z tyłu wymieniałem to zauważyłem przecięty z wierzchu fragment tłumika i odgięty. Da sie tam palce wsadzić. Tłymik nie hałasuje, ani nie kopci belek nad nim, ale uznałem, że może wymienie. Przebieg niecałe 135kkm. Możliwe, że już się wykończył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bilunia Opublikowano 25 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2023 56 minut temu, tomkek1912 napisał: przecięty z wierzchu fragment tłumika i odgięty. Da sie tam palce wsadzić. Tłymik nie hałasuje, ani nie kopci belek nad nim, ale uznałem, że może wymienie. Może na początku wypróbuj ekonomiczne rozwiązanie: Pasta do naprawy tłumików Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 28 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2023 Postanowiłem nie kombinować. Dziś wymieniłem tłumik na zamiennik do Juke'a. Nissan robi transakcje wiązane, nie będę pisał co sądzę na ten temat. Wydech środkowy nie ma osobnych śrub do łączenia z tłumikiem końcowym. Szpilki są zespawane/zgrzane z wydechem. Oczywiście totalnie zardzewiałe, rozwarstwione. Bez szlifierki ani rusz, ale o tym dopiero się dowiedziałem jak już zmasakrowałem tłumik i szpilki: Pitoliłem się z odpiłowaniem tego 3 godziny, tak to jest jak się siedzi głównie w biurze Użyłem szlifierki, brzeszczota, pilników, kombinerki, śrubokręt, przecinak, wiertarkę. Po wydarciu kołnierza tłumika i spiłowaniu szpilek wydech środkowy przyciągnąłem na sztywno do belki tylnej 6 trytytkami. Dzieki temu mi to nie sprężynowało i nie latało przy wierceniu i rozwiercaniu. Taki był efekt: A ptem to już było łatwo, żeby dokręcić lewą śrubę trzeba ściągnąć koło i podnieść auto: Po wyciągnięciu starego tłumika i porównaniu wymiarów wyglądało, że są identyczne jak mierzyłem. Niestety z jakiegoś powodu tłumik wisi ok. Centymetra niżej co powoduje, że niestety na parkingu lekko zawadza o krawężnik: Nie wiem, może to efekt użycia starych gum, które jednak darłem by zdjąć tłumik zamiast użyć nowe, które miałem w zestawie. Na wisnę popatrze czy da się coś dzwignąć... z grubsza jednak nie przeszkadza mi to. 750 zł zaoszczędzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi