camo Opublikowano 21 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2019 przerabiał ktoś wymianę samemu? mam do wymiany krzyżak na przednim wale, w warsztatach kolejki więc dobrze by było zrobić to samemu jednak dostęp do śrub mocujących wał jest słaby, nasadka nie wejdzie, szczególnie na przodzie gdzie jeszcze belka zasłania. może ma ktoś jakieś patenty na odkręcenie, bo oczkowa 14-stka to niezbyt mocne narzędzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NissanFun Opublikowano 22 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 Wszsytko zrobione oczkiem z grzechotką, dobre ramie i idzie aż milo. Na dwa wały dwie godziny i temat zamknięty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camo Opublikowano 22 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 kupiłem długie oczko 14mm i też ładnie poszło, trzeba było z przodu jeszcze belkę pod skrzynią odkręcić na 4 nakrętki M17 bo utrudniała dostęp. jedna śruba mi sie obracała razem z nakrętką i przy próbach blokowania troche sie pozagniatała, można gdzieś to kupić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camo Opublikowano 22 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 jeździł ktoś bez wału przedniego? oczywiście w ustawieniu z napędem wyłącznie na tył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NissanFun Opublikowano 23 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2019 Mozna bez walu smigać, dasz rade odszukac gratow i odpowiedziec na priw? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisT Opublikowano 23 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2019 mozna awaryjnie śmigać bez tylnego wału z włączonym napędem 4x4...... zrobi się "ośka" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camo Opublikowano 23 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2019 bez tylnego to już lekka przesada ;|), niespodzianek ciąg dalszy. krzyżak u mnie ma szerokość 82mm a nie 75mm, w USA wszystko jakieś wieksze mają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.