Niebieski9 Opublikowano 23 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2019 Mam Qashqaia J 11 z października 2017 roku. Tryb ECO można wyłączyć przyciskiem z lewej strony pod kierownicą, ale gdy wyłączymy samochód i odpalimy go znowu to tryb ECO załącza się automatycznie. Po dwóch latach serwis wymienił mi akumulator. Mam pytanie jak na stałe wyłączyć tryb ECO by za dwa lata znowu nie wymieniać akumulatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mad0ck Opublikowano 13 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Hej, również od samego początku wyłączam system start stop za każdym razem po odpaleniu. Już mi trochę weszło to w nawyk jak kiedyś zapalanie świateł . Z tego co się zorientowałem w żadnym samochodzie nie da się tego normalnie wyłączyć. Ciekawe co jest bardziej eco czy wymiana akumulatora co dwa lata czy spalenie tych kilku litrów więcej paliwa :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martasharp Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 On 1/13/2020 at 2:51 PM, mad0ck said: Hej, również od samego początku wyłączam system start stop za każdym razem po odpaleniu. Już mi trochę weszło to w nawyk jak kiedyś zapalanie świateł . Z tego co się zorientowałem w żadnym samochodzie nie da się tego normalnie wyłączyć. Ciekawe co jest bardziej eco czy wymiana akumulatora co dwa lata czy spalenie tych kilku litrów więcej paliwa :/ Bardzo mi pomogłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 9 godzin temu, martasharp napisał: Ciekawe co jest bardziej eco czy wymiana akumulatora co dwa lata czy spalenie tych kilku litrów więcej paliwa :/ Dolicz do tego wymianę rozrusznika ... bo żaden pijarowiec mi nie wmówi, że SS nie wpływa na żywotność rozrusznika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.