Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Start stop silnika tryb ECO

Niebieski9

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Qashqaia J 11 z  października 2017 roku. Tryb ECO można wyłączyć przyciskiem z lewej strony pod kierownicą, ale gdy wyłączymy samochód i odpalimy go znowu to tryb ECO załącza się automatycznie.  Po dwóch latach serwis wymienił mi akumulator. Mam pytanie jak na stałe wyłączyć tryb ECO by za dwa lata znowu nie wymieniać akumulatora. 

• 1 miesiąc temu...

Hej, również od samego początku wyłączam system start stop za każdym razem po odpaleniu. Już mi trochę weszło to w nawyk jak kiedyś zapalanie świateł :). Z tego co się zorientowałem w żadnym samochodzie nie da się tego normalnie wyłączyć. Ciekawe co jest bardziej eco czy wymiana akumulatora co dwa lata czy spalenie tych kilku litrów więcej paliwa :/

• 3 miesiące temu...
On 1/13/2020 at 2:51 PM, mad0ck said:

Hej, również od samego początku wyłączam system start stop za każdym razem po odpaleniu. Już mi trochę weszło to w nawyk jak kiedyś zapalanie świateł :). Z tego co się zorientowałem w żadnym samochodzie nie da się tego normalnie wyłączyć. Ciekawe co jest bardziej eco czy wymiana akumulatora co dwa lata czy spalenie tych kilku litrów więcej paliwa :/

Bardzo mi pomogłeś

9 godzin temu, martasharp napisał:

Ciekawe co jest bardziej eco czy wymiana akumulatora co dwa lata czy spalenie tych kilku litrów więcej paliwa :/

Dolicz do tego wymianę rozrusznika ... bo żaden pijarowiec mi nie wmówi, że SS nie wpływa na żywotność rozrusznika.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...