Gość Fridem Opublikowano 28 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2005 Witam to mój pierwszy post wiec: Kupiłem sobie almerk 2.0D 97r i mam przejechane 132tys km kiedy powinienem zmienić rozrząd gdzie kupić części tanie i dobre jakiś sklep internetowy i ostatni dwa dni temu jak jechałem autem "pstryknęło" mi co cos i światła zaczęły słabiej świecić i czy to alternator czy może jakiś bezpiecznik a auto stoi bo jak włożę inny akumulator to zaraz pada?? ...........Dzięki za uwagę....i proszę o pomoc........... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 29 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2005 Co do pykniecia, to raczej alternator Ci padl. Co do rozrządu, to jest tam pasek. Wymiana co 60-100 tys km zaleznie od producenta paska i reszty czesci rozrzadu. Ja mam pasek mitsuboshi czy jakos tak i mam gwarancje na 100 tys km. Przy rozrzadzie do wymiany: -pasek rozrzadu -rolka prowadzaca pasek rozrzadu -napinasz paska rozrzadu -pasek pompy -napinacz paska pompy Co do ostatnich dwoch pozycji to nie koniecznie bo jak cos sie z nimi stanie to tylko Ci silnik zgasnie i nic sie wiecej nie popsuje. POZDRAWIAM..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Fridem Opublikowano 29 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2005 No witam dzis byłe i sie putałem o rozrzad no i 500zł same cześci....he he Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jasiu666 Opublikowano 29 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2005 No witam dzis byłe i sie putałem o rozrzad no i 500zł same cześci....he he ... na ceny uważaj ... za 500 zł to raczej oryginał .... .... niektóre zamienniki też są ok. więc warto się rozejrzeć.. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Fridem Opublikowano 30 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 Cześci dwa paski i napinacze do tego firmy skl 516zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.