czarnynissan Opublikowano 1 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2019 Witam, Mam taki problem: silnik nierówno pracuje, co chwilę jakby dodawał sobie gazu (wypadający zapłon?) spaliny mają nietypowy zapach, coś jakby spaliny piły łańcuchowej. Jakiś czas temu pojawił mi się check, podpiąłem i pokazały mi się błędy jak w temacie, po wykasowaniu nie wróciły. Samochód generalnie ma moc, po dodaniu gazu przyjemnie przyspiesza, tylko na jałowym tak dziwnie chodzi no i nietypowo śmierdzą spaliny. W czym rzecz? Druga sprawa, po puszczeniu gazu silnik dławił się, czasem podczas spokojnej jazdy potrafił poszarpywać, więc postanowiłem wyczyścić przepustnicę i silnik krokowy. Po czyszczeniu przepustnicy (do krokowca nie mogłem się dostać) "kangurowanie" i dławienie się generalnie ustąpiło, ale zauważyłem, że przepustnica ma luz i się nie domyka (widać na załączonym zdjęciu). Czy tak ma być? No i ostatnia rzecz: przy okazji czyszczenia zerknąłem w kolektor dolotowy. Stan jak na zdjęciu. Przebieg samochodu to prawie 350000. Wnętrze kolektora ma tak wyglądać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.