Marciin Opublikowano 4 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2019 Witam czy miał ktoś taki problem otóż wczoraj zauważyłem że podczas dodawania gazu przyspieszania słuchać gwizd samochód nie traci mocy nic nie słychać gdy delikatnie dodaje gazu proszę o pomoc co to może być Samochód z 2014 Nissan Juke 1.5 dci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcintju Opublikowano 4 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2019 Turbo do sprawdzenia, odłączyć przewód od turbiny i sprawdzić luzy na wirniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bosman Opublikowano 4 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2019 Być może są zapieczone kierownice turbiny , tym bardziej że ma zmienną geometrię - to pierwsze Druga przyczyna może być brak oleju który dociera lub nie przez rurkę . Oczywiście to tylko domysły . Dobry diagnosta napewno będzie wiedział po jeżdzie probnej co boli turbinę. Pamiętaj też o poziomie oleju w silniku . Jego zbyt niski poziom niszczy silnik,a już napewno pierwsza ulegnie uszkodzeniu turbina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanley777 Opublikowano 7 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2019 Myślę że warto także sprawdzić węże podciśnienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnulaK Opublikowano 28 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2020 Podobne objawy mam w swoim Juke. Dźwięk "świergolenia" podczas dodawania gazu w trakcie jazdy, mechanik zaproponował wymianę paska do alternatora, wymienił ... i nic nie pomogło. Mój Juke to benzyna 2016r. Proszę o podpowiedź co to może być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaldar Opublikowano 28 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2020 Miałem takie objawy w "audicy",diagnoza dziura w dolocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnulaK Opublikowano 28 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2020 Co to jest "dolot"? Co mam przekazać mechanikowi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.