camello Opublikowano 12 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 Może ktoś da radę na którą sam nie wpadłem jak wyciągnąć czujnik położenia wału. Jest on na przeciwko chłodnicy od boku, połowa czujnika została w bloku, nic nie wystaje. Próbowałem długim prętem go wybić, będę jeszcze próbował wkręcić w niego blachowkręta, lecz mało jest tam miejsca aby wykonać jakiś nacisk. Może macie jakąś radę zanim pojadę do mechanika żeby skrzynie wyciągał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 13 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2019 Złamałeś go??? https://allegro.pl/oferta/czujnik-faz-rozrzadu-micra-k13-lift-1-2b-80km-13-8544679211 Jeśli chodzi Ci o ten czujnik to jest faz rozrządu,jak go złamałeś to najlepiej zaopatrz się w twardy drut typu szprycha,zagnij koniec tak na długości 3mm i musisz go powoli wyskubać.Ja tak wyciągałem pękniętego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camello Opublikowano 14 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2019 Tak, złamał się. Próbowałem metrowym prętem trochę się wyskrobał, ale to wszystko. Jutro będę próbował rozgrzanym do czerwoności gwoździem . To jest ten czujnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camello Opublikowano 15 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2019 Powiem że masakra. Palnik poszedł w ruch i jeszcze zostało tego cholernego syfu plastikowego. Najlepsze jest to że chciałem przypasować nowy czujnik a on pół milimetra nawet nie chce wejść, a na wejściu usunąłem już ten plastik. Jak poprzedni tak ciężko wszedł to się nie dziwię że on tak siedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackob1997 Opublikowano 24 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2022 Witam, w którym miejscu znajduje się ten czujnik położenia wału korbowego, micra k11 benzyna 1.0 16v 60 koni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi