Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

problem z odpaleniem

pieetreek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam 

Mam problem z odpaleniem samochodu ale po dłuższym postoju generalnie na zimnym silniku, dodatkowo po odpaleniu czuć z wydechu jakby nie spaloną benzynę. Dodatkowo na zimnym silniku przy hamowaniu samochód potrafi zgasnąć zapalają sie standardowe kontrolki jak po włączeniu zapłonu. Co gorsza przy szybkiej jeżdźie czasem ma dziwny objaw jakby zabrakło mu na sekundę moze krócej paliwa lub czegoś innego jest odczuwalne dosyć mocne szarpnięcie

Niestety byłem już u kilku mechaników i nic nie zdziałali dodatkowo na postoju przy biegu jałowym trzęsie samochodem i nie jest to poduszka bo była wymieniana nie raz po otwarciu maski widać jak silnik mocno drga.

Sytuacje opisane powyżej mają miejsce zarówno podczas jazdy na gazie i na benzynie

na benzynie dzieje sie to samo jezdziłem kilka dni tylko na benzynie specjalnie przepływka wymieniona na nową

z tego co pamiętam ostatni mechanik mierzył ciśnienia i mówił że było ok  jutro spytam

• 1 rok później...

Witam.. A ja mam taki problem 1.6 dci disel że postoi z. 2 dni to dłużej muszę kręcić żeby odpalił. Czy ktoś miał taki przypadek? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...