Meteor Opublikowano 31 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 Witam. Od jakiegoś czasu mam takie dziwne terkotanie w silniku, a mianowocie... dzieje się to jak auto stoi odpalone... I nie jest to ciągłe tylko nachodzi tak jakby falami... podczas jazdy dzieje się wtedy kiedy odpuszczam gaz całkowicie np na 3 biegu i zaczyna terkotać... dot to Nissana T30 2.2 dci 136 km 2006 r. Przebieg ok 200 tyś. Pali dobrze nie kopci itp. Jak dodaje gazu to terkotanie ustaje. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nightwolf Opublikowano 31 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 Prawdopodobnie łańcuszek rozrzadu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ckycky Opublikowano 1 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2020 Nie wiem o jakie stukanie chodzi Ci dokladnie.Jaki jest to zakres obrotow? Jak napisal kolega wyzej moze to byc lancuch rozrzadu, ale moze to byc tez lancuszek od pompy vacum. (Jak zdejmowalem kiedys klawiature to byl tam widoczny luz).Ale zeby nie straszyc od poczatku, wez zestaw kluczy i podokrecaj odpowiednio wszystkie srubki od intercoolera. Tam sa najwieksze wibracje. Kiedys to pomoglo paru forumowiczom, zreszta mi tez.Pozdrowienia.Xtrail T30, 2006 Columbia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meteor Opublikowano 1 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2020 Nazwę te stukanie coś takiego 'drrrrrrrrrrrr' i nie zawsze są.... A gdzie te śrubki znajdę? Dzięki za info. T30 Columbia Comfort 2006 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wd40 Opublikowano 2 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 MI alem podobnie, diagnoza mechanika ślizgi, łańcuszek coś tam jeszcze ogólnie trzeba rozebrać i szukać. A ja zmieniłem paski i jest cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meteor Opublikowano 2 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 Kolego WD 40 jaki koszt naprawy Cię wyniósł? Jakie paski wymieniłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wd40 Opublikowano 2 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 (edytowane) Paski bando, cena ok. 140 zl. Zeby byc pewnym ze to wina paskow popsikaj jakims specyfikiem Edytowane 2 Stycznia 2020 przez wd40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meteor Opublikowano 3 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Ale paski piszczą bardziej, a to jest taki inny dźwięk... paski bando oczywiście bez ząbków? Konieczna wizyta u mechanika i diagnoza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wd40 Opublikowano 5 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2020 Wiem jak piszczą paski gdy są słabo naciągnięte lub jak dostanie się woda. W moim przypadku wyraźnie było słychać metaliczny hałas co nawet mechanik potwierdził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CORNEL Opublikowano 13 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Sprawdź koło pasowe. Po pewnym czasie wyrabia się guma na kole i odchodzi co powoduje terkotanie na zimnym, po rozgrzaniu ustaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meteor Opublikowano 15 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 Po rozgrzaniu jest tak samo.... Nie przestaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi