pietropit Opublikowano 7 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2020 Moi drodzy mam T32 z USA i dosłownie chwile temu pojawił mi się taki komunikat. Nie wiem o co chodzi dzisiaj nim normalnie jeździłem, a teraz du*a i na postoju jak wcisnę pedał gazu to max 2000 obrotów. Pomocy!!! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gkowal Opublikowano 7 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2020 Ponieważ pojazd ma amerykańskie pochodzenie to polecam poniższy wątek z amerykańskiego forum https://forums.nicoclub.com/chassis-control-system-error-2014-rogue-s-awd-t610227.html Sam typ błędu ma szeroki zakres poszukiwań i chyba warto zajrzeć także tu. https://zinref.ru/avtomobili/Nissan/011_10_00_Nissan_X-Trail_T32_Service_Manual_ENGLISH/362.htm Jak patrzę na tą listę podzespołów z której CHASSIS CONTROL MODULE zbiera informacje to może to być takie przysłowiowe szukanie igły w stogu siana Bez podłączenia komputera diagnostycznego chyba raczej się nie obędzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietropit Opublikowano 7 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2020 Dziś był na przeglądzie gazu i jak wróciłem do domu i chciałem go odpalić to przejechałem 200m i klops max 2000 obrotów i prędkość 10km/hWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stuff1000 Opublikowano 8 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Sprawdz kable od ABS przy kołach i pod maską. Może gdzieś podczas przeglądu urwali jakiś kabel... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietropit Opublikowano 9 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2020 Sprawdzę i zaktualizuje informacje.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietropit Opublikowano 11 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 Dzisiaj chciałem go odpalić to już nie chciał. Kręcił, kręcił i d**a, a jak odpalił to tylko na chwilę i zgasł. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vahanar Opublikowano 12 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 No to Ci współczuję kolego, ale jak sam napisałeś byłeś na przeglądzie gazu i przebyłeś raptem 200 m po powrocie do domu.Mniemam że do tego przeglądu było wszystko ok? kontaktowałeś się z nimi ? obstawiam choć mogę się mylić że to ich sprawka, i tak jak napisał kolega gkowal jest sporo przypadłości i wątków z tym błędem .Nie mniej jednak cisnął bym Fachowców co robili ten przegląd. napisz jak skończy się ten problem, czego Ci szybko życzę.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzeriusz Opublikowano 13 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Na sam początek to należy podłączyć komputer. Kontrola podwozia to obszerny temat. Przewody od ABS odpadają, bo wtedy wyskakuje choinka (kontrolka ABS, ESP OFF I Kontrola trakcji)+ nie załączą ci się napędy. Co do tych obrotów, to przy usterce powinien wywalić ci checkWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietropit Opublikowano 20 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 Już wszystko się wyjaśniło Okazało się ze podczas wymiany reduktora w instalacji gazowej musieli naruszyć jedną z trzech kości, która znajduje się przy akumulatorze. Po jej dociśnięcie i zamknięciu działa wszystko prawidłowo.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.