Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Urwana klamka popsuty zamek?

Hanek.marcin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Udało mi się urwać kolejny raz klamkę lewych tylnych drzwi. Po wymianie klamki okazało się, że drzwi otwierają się i wszystko jest ok do momętu zamknięcia centralnego zamka. Po otwarciu z pilota drzwi pierwszy raz otwierają się tylko od środka a kolejny raz już normalnie od zewnątrz. Wymieniłem też zamek drzwi ale problem pozostał. Proszę o podpowiedź. 

Znalazłem coś takiego więc jutro pokąbinuje

"Problem rozwiązany. Centralny zamek (siłownik w drzwiach) okazał się sprawny. Problemem jest cięgno łączące klamkę zewnętrzną z siłownikiem. A dokładnie to połamał się plastikowy łącznik, łączący mechanizm klamki z pancerzem linki. Odpowiada on za to aby linka wewnątrz pancerza chodziła swobodnie góra - dół . Kiedy się złamał to pancerz który jest dośc długi wygina się i linka wewnątrz jest przekoszona o 90 stopni i zacina się. Po zdjęciu tapicerki z drzwi ustawiłem linkę cięgna  w pozycji pionowej i unieruchomiłełm dwoma opaskami zaciskowymi do jednego z otworów technologicznych w drzwiach. Działa super :dribble:"

2 godziny temu, Hanek.marcin napisał:

Po zdjęciu tapicerki z drzwi ustawiłem linkę cięgna  w pozycji pionowej i unieruchomiłełm dwoma opaskami zaciskowymi do jednego z otworów technologicznych w drzwiach. Działa super :dribble:"

Brawo Ty :claps:

31 minut temu, Andrzej G napisał:

Brawo Ty :claps:

Brawo On. 

A teraz słownik w łapę i uczyć się poprawnej polszczyzny 

Pozdrawiamy serdecznie 

Ml 

43 minuty temu, Mleczko napisał:

A teraz słownik w łapę i uczyć się poprawnej polszczyzny

Pod czyim adresem ten "prztyczek"? :rolleyes:

Profesor Miodek Cię przysłał na przeszpiegi ?

43 minuty temu, Mleczko napisał:

Pozdrawiamy serdecznie 

Mleczko z Miodkiem ?

1413642868_by_knur82_500.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...