Hanek.marcin Opublikowano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 Witam. Udało mi się urwać kolejny raz klamkę lewych tylnych drzwi. Po wymianie klamki okazało się, że drzwi otwierają się i wszystko jest ok do momętu zamknięcia centralnego zamka. Po otwarciu z pilota drzwi pierwszy raz otwierają się tylko od środka a kolejny raz już normalnie od zewnątrz. Wymieniłem też zamek drzwi ale problem pozostał. Proszę o podpowiedź. Znalazłem coś takiego więc jutro pokąbinuje "Problem rozwiązany. Centralny zamek (siłownik w drzwiach) okazał się sprawny. Problemem jest cięgno łączące klamkę zewnętrzną z siłownikiem. A dokładnie to połamał się plastikowy łącznik, łączący mechanizm klamki z pancerzem linki. Odpowiada on za to aby linka wewnątrz pancerza chodziła swobodnie góra - dół . Kiedy się złamał to pancerz który jest dośc długi wygina się i linka wewnątrz jest przekoszona o 90 stopni i zacina się. Po zdjęciu tapicerki z drzwi ustawiłem linkę cięgna w pozycji pionowej i unieruchomiłełm dwoma opaskami zaciskowymi do jednego z otworów technologicznych w drzwiach. Działa super " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 2 godziny temu, Hanek.marcin napisał: Po zdjęciu tapicerki z drzwi ustawiłem linkę cięgna w pozycji pionowej i unieruchomiłełm dwoma opaskami zaciskowymi do jednego z otworów technologicznych w drzwiach. Działa super " Brawo Ty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mleczko Opublikowano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 31 minut temu, Andrzej G napisał: Brawo Ty Brawo On. A teraz słownik w łapę i uczyć się poprawnej polszczyzny Pozdrawiamy serdecznie Ml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 43 minuty temu, Mleczko napisał: A teraz słownik w łapę i uczyć się poprawnej polszczyzny Pod czyim adresem ten "prztyczek"? Profesor Miodek Cię przysłał na przeszpiegi ? 43 minuty temu, Mleczko napisał: Pozdrawiamy serdecznie Mleczko z Miodkiem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mleczko Opublikowano 16 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 'momęt' Panowie, muszę 'pokąbinowac' Pozdrawiamy serdecznie Ml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.