76Marcin Opublikowano 19 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 (edytowane) Witam Serdecznie. Czy ktoś z Szanownych Koleżanek i Kolegów miał podobny problem? Jeżeli włączę nawiew w samochodzie, to zimne powietrze wydobywa się z prawego głośnika pasażera z przodu. Jeżeli włączę obieg wewnętrzny, to powietrze przestaje wiać z głośnika. Jeszcze zauważę że normalnie z innych kratek nawiewu samochód nagrzewa bardzo dobrze zgodnie z taką temperaturą jaką ustawi się w samochodzie. Ps. Jeżdżę tym samochodem już pół roku, z tym że przeważnie sam i dopiero teraz osoba która jechała ze mną jako pasażer zwróciła na to uwagę. Nie rozkręcałem nic w nim, nie wymieniałem, unowocześniałem itp. Wszystko jest oryginalne. Uszczelki w drzwiach wszystkie oryginalne i w dobrym stanie. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam. Nissan Qashqai j11 2014 r. 1,2 Edytowane 19 Stycznia 2020 przez 76Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 19 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 Jeżeli mówisz o głośniku w drzwiach,to jest niemożliwe.Może to być złudzenie,kiedy nawiew jest kierowany na nogi pasażera spod schowka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
76Marcin Opublikowano 19 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 Wierz mi że to nie złudzenie, ale realne zjawisko. Sam byłem zdziwiony.... Wieje nawet wtedy jeżeli nawiew jest włączony na podszybie, a na nogi wyłączony. Tak jak pisałem powyżej, nie wieje tylko wtedy gdy jest włączony obieg wewnętrzny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 19 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 Przemyśl sprawę - przecież drzwi nie mają żadnego połączenia z instalacją nawiewu, więc niby w jaki sposób przełączniki sterowania nawiewami miałyby sterować czymś, czego nie ma w drzwiach. 18 minut temu, JACKO29 napisał: Jeżeli mówisz o głośniku w drzwiach,to jest niemożliwe Dokładnie tak samo myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
76Marcin Opublikowano 19 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 Panowie może to wygląda surrealistycznie, ale też byłem zdziwiony. Dotykam dłonią głośnik drzwi i wali tam powietrze..., Włączam obieg wewnętrzny.....powietrze nie wieje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 19 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 A kiedy włączysz radio, to muzyka wali z nawiewów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
76Marcin Opublikowano 19 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 Godzinę temu, Andrzej G napisał: A kiedy włączysz radio, to muzyka wali z nawiewów ?l Myślę kolego że Twoja niezbyt normalna odpowiedź świadczy o Tobie. Nie masz pomysłu na rozwiązanie problemu, to po prostu się nie wypowiadaj.... Uważam że jest kilka miejsc gdzie możesz robić z siebie .......... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quadro26 Opublikowano 19 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 Mówisz o głośniku pasażera w drzwiach, czy pod szybą? Dzieje się to również na postoju przy włączonym nawiewie? Może jakiejś uszczelki zapomnieli dokleić w fabryce Jak masz gwarancję to wal do ASO i daj znać co powiedzą, jak "ten typ tak ma" to padnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mao Opublikowano 19 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 Może powietrze jakoś dostaje się do drzwi tą gumową rurą w której są poprowadzone przewody i uchodzi przez kratkę głośnika. Czy dmucha też przy otwartych drzwiach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 19 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 Zakleić głośnik folią i obserwować. Stawiam na teorię @JACKO29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
76Marcin Opublikowano 19 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 4 godziny temu, Quadro26 napisał: Mówisz o głośniku pasażera w drzwiach, czy pod szybą? Dzieje się to również na postoju przy włączonym nawiewie? Może jakiejś uszczelki zapomnieli dokleić w fabryce Jak masz gwarancję to wal do ASO i daj znać co powiedzą, jak "ten typ tak ma" to padnę Tak, mówię o głośniku od drzwi pasażera. Dmucha też na postoju, przestaje gdy włączę nawiew wewnętrzny. Uszczelki sprawdzałem, są wszystkie i w dobrym stanie takie same jak po stronie kierowcy. Na gwarancji nie mam, dlatego pytam czy ktoś miał podobny przypadek zanim zacznę rozkręcać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 19 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 Ech...Otwórz drzwi i załącz nawiew.Wtedy zobaczysz czy dalej wieje czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
76Marcin Opublikowano 19 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 53 minuty temu, JACKO29 napisał: Ech...Otwórz drzwi i załącz nawiew.Wtedy zobaczysz czy dalej wieje czy nie. Tak też zrobię jak tylko wrócę z ferii i odbiorę samochód z lotniska... Tego nie sprawdzałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
76Marcin Opublikowano 22 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 Problem rozwiązany choć połowicznie, tzn zdiagnozowany problem. Nie założona była klapka zamykająca filtr przeciwpyłkowy, filtr wyszedł do połowy i cały czas wiało pod półka pasażera przenosząc zimne powietrze do kratki głośnika. Takie było odczucie. Przy otwartych drzwiach wiało z prawej strony pod półka. Jako że samochód kupiony 2 miesiące temu, oraz zapewnieniu sprzedającego że filtr przeciwpyłkowy był wymieniony, to wymieniłem tylko olej i filtr oleju i powietrza. Cóż, trzeba wierzyć widocznie tylko sobie...... Teraz szukam tej klapki /dekielka/ do filtra przeciwpylkowego. Znalazłem na OLX taki, ale czy ktoś może potwierdzić czy to jest ta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 22 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 Wygląda na prawidłowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
76Marcin Opublikowano 22 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 28 minut temu, JACKO29 napisał: Wygląda na prawidłowy Ma mieć to L takie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tz1609 Opublikowano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 11 godzin temu, 76Marcin napisał: Ma mieć to L takie?? Tak, to jest ta klapka,ta płaska część zakrywa filtr od góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
76Marcin Opublikowano 23 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 Ok. Dziękuję bardzo i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi