Esio1313 Opublikowano 19 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2021 W dniu 4.05.2021 o 07:46, JMM napisał: Witam panowie krótkie pytanko co ile km wypala się wam dpf 1.6 dci Hi, Mi filter wypala sie Co 250 - 500 km, W zaleznosci gdzie jezdze, miasto czy trasa. Filer wypala sie przy 15.3 g zapchania. Wtedy na trase I 120km/h. I tak przez 15 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slr Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Czyli wychodzi na to że "przedmuchanie" DPF na jakieś szybkiej trasie 15-20 km trzeba by robić raz na tankowanie? Czy jak proces wypalania DPF się aktywuje i jest w trakcie na desce rozdzielczej jest o tym jakieś info ? PS. Jestem nowym użytkownikiem X-Traila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vahanar Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2021 witamy w świecie X Traila nie ,nie ma żadnego info na desce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slr Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2021 To jak rozpoznać kiedy zaczyna się wypalanie i kiedy się kończy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vahanar Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Gdzieś to było na forum. Czasami niektórym np na podjeżdzie do garażu gdy są obroty bardzo zwiększone ,ważne jest by wtedy nie gasić silnika. Lub też przez wymuszenie na ASO. Ja osobiście nigdy tej czynności nie trafiłem. Może dlatego że często mam długie trasy. Było to poruszane. Powinna być jakieś informacja na desce wystarczyła by dioda o tym, Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjfk2023 Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Witam Nissan-owców:) Jestem posiadaczem Nissana Xtrail 2016 r. diesel od 10 miesięcy. Od "prawie" samego zakupu świeci się Start / Stop System fault. Niedawno zapaliła się kontrolka check engine żółta, pojawił się brak mocy powyżej prędkości 70-80 km/h, a później już zaświecił check engine na czerwono. Oddałem do ASO i tutaj stwierdzili, zapchany filtr DPS. Czy faktycznie po przejechaniu około 8 tys. km przez 10 miesięcy w jeździe mieszanej mógł się zapchać filtr DPS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert_B Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2023 (edytowane) A jak kupowałeś auto 10 miesięcy temu to wymieniałeś DPF? Edytowane 14 Sierpnia 2023 przez Robert_B Poprawka błędu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjfk2023 Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2023 No nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vahanar Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2023 a moźe jadnak DPF ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert_B Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Oczywiście, że powinno być DPF ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SirFENIX Opublikowano 13 Listopada Udostępnij Opublikowano 13 Listopada Witam. Posiadam X-a 1.6d 130 kucy 4x4 data produkcji 1 kwartał 2016 i u mnie nie ma zamontowanego DPF. Pytałem dlaczego w nowym aucie z tego rocznika nie ma? w odpowiedi usłyszałem że taką wersje mają w salonie. W czerwonej książce widnieje info że w aucie fabrycznie nie został zamontowany DPF tylko katalizator... Więc ja na tym wygrałem nie mam problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 13 Listopada Udostępnij Opublikowano 13 Listopada Ciekawe,to w takim razie Twoj X-trail jest wyjatkowym rodzynkiem,osobiście nie spotkalem ani nie slyszałem o Dieslu wyprodukowanym po 2014r od kiedy obowiazuje norma Euro6 aby wyszedl z fabryki bez filtra DPF.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 13 Listopada Udostępnij Opublikowano 13 Listopada Na rynki ruskie byly bez udziwnien. Moze to import z bialorusi albo rosji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 13 Listopada Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 5 godzin temu, OsobaNN napisał: Na rynki ruskie byly bez udziwnien. Moze to import z bialorusi albo rosji. Prawo u nas nie pozwala na rejestracje aut nie spelniajacych norm emisji spalin,wiec na pewno nie to jest import zza wschodniej granicy a raczej autor posta nie wie za bardzo co napisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SirFENIX Opublikowano 14 Listopada Udostępnij Opublikowano 14 Listopada To nie jest auto z importu... Zakupione było w salonie MadMobil zrobie fote karty pojazdu i wstawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SirFENIX Opublikowano 14 Listopada Udostępnij Opublikowano 14 Listopada (edytowane) https://pl.vindecoder.pl/pl/decode/JN1TCNT32U0025757 Tu jest info po odkodowaniu vin ale nie pisze czy ma DPF czy nie ma... No teraz to mam "ZONK" co o tym myśleć Edytowane 14 Listopada przez SirFENIX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 14 Listopada Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 36 minut temu, SirFENIX napisał: https://pl.vindecoder.pl/pl/decode/JN1TCNT32U0025757 Tu jest info po odkodowaniu vin ale nie pisze czy ma DPF czy nie ma... No teraz to mam "ZONK" co o tym myśleć Przestali może po prostu pisać o czymś co jest oczywistą oczywistością dla tego rocznika Diesla. Twój ma normę emisji spalin Euro 6 a już wcześniej wszystkie Diesle bo od 2011r kiedy weszła norma Euro5 miały dpf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi