Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Ignition signal - sygnał zapłonu nissan pulsar

tomkek1912

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam problem. Gdzie znajduje się coś co z angielskiego nazywać się może bezpiecznik od sygnału zapłonu? Chodzi mi o załączanie świateł dziennych po odpaleniu silnika. Bezpieczniki, które w kabinie samochodu są opisane jako power socket, electric parts (ACC), electric parts (ignition sig), electric parts (ign power), start signal nie są tym sygnałem. Wszystkie bezpieczniki wyjęte - samochód odpala i światła się świecą. Potrzebuje ledy podłączyć pod ten sygnał i nie mam pojęcia gdzie takie coś się znajduje.

Czy ktoś posiada taką wiedzę?

możesz podłączyć pod stacyjkę, ale to musisz wejść do kabiny lepiej szukać pod maską tam też powinna być skrzynka z bezpiecznikami lub przekaźnikami 

Ostatecznie podpiąłem się pod wtyczkę świateł dziennych. Jedyne miejsce na którym 12v jest tylko jak silnik włączony. Na wszystkich innych bezpiecznikach zawsze w którymś momencie występuje zasilanie jak silnik jest wyłączony. Sprawdziłem na próbę któryś i światła drl świeciły nawet po wyłączeniu silnika, a gasły np. po otworzeniu drzwi. Tak więc wg mnie nie ma takiego bezpiecznika co się nazywa "terminal 15". Większością tych rzeczy zawiaduje can z modułem ipdm e/r. Mogę się mylić bo elektryk ze mnie żaden. Ale multimetrem nie znalazłem tego bezpiecznika. Owszem jest bezpiecznik w tym module ipdm, który odpowiada za światła przednie, ale tam nie ma dziennych. Posiłkowałem się schematami do qq i tam jak byk było, że ipdm po canie dostaje z manetki sygnał o dziennych i jakiś przełącznik smart w tej puszcze ipdm daje 12V na obwód. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...