szejkowna Opublikowano 2 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 Witam. Mam Nissana Rogue z 2019r z USA, podczas zamykania samochodu z pilota/kluczyka samochód wydaje dźwięk KLAKSONU.. Jest to dosyć wkurzające. Czy można to jakoś wyłączyć?? Z góry dzięki za odpowiedź! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stuff1000 Opublikowano 2 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 Powinieneś mieć opcje w ustawieniach komputera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szejkowna Opublikowano 2 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 Ok, poszukam jutro w menu samochodu, dzięki za info! Ale jakby ktoś już coś takiego ustawiał w swoim aucie to proszę o podpowiedź konkretnie które to są ustawienia w menu (byłoby to dla mnie lekkim ułatwieniem) - mam język angielski w aucie więc muszę sobie po kolei tłumaczyć menu.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szejkowna Opublikowano 3 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Udało mi się znaleźć info na youtubie: żeby wyłączyć klakson przy zamykaniu auta, należy jednocześnie wcisnąć przycisk zamykania i otwierania auta i przytrzymać ok. 3 sek, aż w samochodzie 3x zaświecą się światła Uff, no i po problemie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 3 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 2 godziny temu, szejkowna napisał: Udało mi się znaleźć info na youtubie: żeby wyłączyć klakson przy zamykaniu auta, należy jednocześnie wcisnąć przycisk zamykania i otwierania auta i przytrzymać ok. 3 sek, aż w samochodzie 3x zaświecą się światła Uff, no i po problemie! XXI wiek w tych naszych japońcach.... ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emjot Opublikowano 3 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 8 godzin temu, Smakor napisał: XXI wiek w tych naszych japońcach.... ;/ Lepiej tak, niż kodowanie w ECU za pomocą interfejsu jak to jest w niemieckiej konkurencji. Bez interfejsu i softu tam nic nie zrobisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vahanar Opublikowano 4 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2020 38 minut temu, Emjot napisał: Lepiej tak, niż kodowanie w ECU za pomocą interfejsu jak to jest w niemieckiej konkurencji. Bez interfejsu i softu tam nic nie zrobisz. w niemieckiej konkurencji czasami wiecej zrobisz manualnie kasując jakiekolwiek błedy elekroniki,niż w podstawowych autach Japońskich. niekiedy wystarcza kombinacja przycisków przy liczniku.od razu zaznaczam.nie jestem fanem aut sąsiadów.ale np spróbuj skasować np serwis olejowy w Swifcie.Bez dobrego komp nie podchodż.Dlatego rozumiem Smakora.Swoją drogą chciałbym czytać swoje auto.Tak jak{ kolega czy koleżanka} szejkowna. Jeśli można coś zrobić z dolegliwościaami elektroniki i innych problemów które można jakimiś kombinacjami pilotem czy sekwencją guzików odczytać i zaeragować to się piszę..może powstał by osobny wątek lub w poradach by móc korzystać z takowych. ja jestem za. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarezz Opublikowano 4 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2021 W menu sterowanym z kierownicy masz opcję answer BK Horn. Jak to odznaczysz to trąbić nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.