Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Rogue - Klakson przy zamykaniu

szejkowna

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam Nissana Rogue z 2019r z USA, podczas zamykania samochodu z pilota/kluczyka samochód wydaje dźwięk KLAKSONU.. Jest to dosyć wkurzające. Czy można to jakoś wyłączyć?? Z góry dzięki za odpowiedź! 

Powinieneś mieć opcje w ustawieniach komputera

Ok, poszukam jutro w menu samochodu, dzięki za info! :lol:

Ale jakby ktoś już coś takiego ustawiał w swoim aucie to proszę o podpowiedź konkretnie które to są ustawienia w menu (byłoby to dla mnie lekkim ułatwieniem) - mam język angielski w aucie więc muszę sobie po kolei tłumaczyć menu.. :book::D

Udało mi się znaleźć info na youtubie: żeby wyłączyć klakson przy zamykaniu auta, należy jednocześnie wcisnąć przycisk zamykania i otwierania auta i przytrzymać ok. 3 sek, aż w samochodzie 3x zaświecą się światła :D 

Uff, no i po problemie! B) 

2 godziny temu, szejkowna napisał:

Udało mi się znaleźć info na youtubie: żeby wyłączyć klakson przy zamykaniu auta, należy jednocześnie wcisnąć przycisk zamykania i otwierania auta i przytrzymać ok. 3 sek, aż w samochodzie 3x zaświecą się światła :D 

Uff, no i po problemie! B) 

XXI wiek w tych naszych japońcach.... ;/

8 godzin temu, Smakor napisał:

XXI wiek w tych naszych japońcach.... ;/

Lepiej tak, niż kodowanie w ECU za pomocą interfejsu jak to jest w niemieckiej konkurencji. Bez interfejsu i softu tam nic nie zrobisz.

38 minut temu, Emjot napisał:

Lepiej tak, niż kodowanie w ECU za pomocą interfejsu jak to jest w niemieckiej konkurencji. Bez interfejsu i softu tam nic nie zrobisz.

w niemieckiej konkurencji czasami wiecej zrobisz manualnie kasując jakiekolwiek błedy elekroniki,niż w podstawowych autach Japońskich. niekiedy wystarcza kombinacja przycisków przy liczniku.od razu zaznaczam.nie jestem fanem aut sąsiadów.ale np spróbuj skasować np serwis olejowy w Swifcie.Bez dobrego komp nie podchodż.Dlatego rozumiem Smakora.Swoją drogą chciałbym czytać swoje auto.Tak jak{ kolega czy koleżanka} szejkowna. Jeśli można coś zrobić z dolegliwościaami elektroniki i innych problemów które można jakimiś kombinacjami pilotem czy sekwencją guzików odczytać i zaeragować to się piszę..może powstał by osobny wątek lub w poradach  by móc korzystać z takowych. ja jestem za.

• 1 rok później...

W menu sterowanym z kierownicy masz opcję answer BK Horn. Jak to odznaczysz to trąbić nie będzie. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...