wchpikus Opublikowano 3 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 WitamKupilem nota, ale jakos mam wielki problem z rozkodowaniem daty produkcji i wersji..W dowodzie mam 2008, wg vin 2006... Sjnfcae11u1039760 Czy ktos wie jak to sprawdzic? Ps prosze o przesuniecie do poprawnego dzialu;) Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 3 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 (edytowane) Analiza numeru VIN Wprowadzony VIN SJNFCAE11U1039760 Poprawiony VIN SJNFCAE11U1039760 Squish VIN SJNFCAE1U1 WMI SJN Identyfikator VIS N/A VDS FCAE11U1 Identyfikator roku U Numer seryjny 039760 Typ VIN normal Suma kontrolna not valid Informacje podstawowe Marka Nissan Model Note Rok modelowy 2006 Wersja Acenta Styl nadwozia 5 Doors Hatchback Typ silnika 1.6L L4 DOHC 16V FWD Typ paliwa Gasoline Skrzynia biegów Manual Klasa pojazdu Small MPV Typ pojazdu MPV Kraj United Kingdom Specyfikacja pojazdu Typ nadwozia Hatchback Ilość drzwi 5 Ilość siedzeń 5 Pojemność SI 1598 Pojemność CID 98 Pojemność Nominalna 1.6 Typ silnika L4 Typ głowicy DOHC Ilość zaworów 16 Ilość cylindrów 4 Doładowanie silnika Naturally Moc konie mechaniczne 110 Moc kilowaty 91 Ręczna skrzynia biegów MT Rodzaj paliwa Gasoline Rodzaj napędu FWD System ABS ABS Wyposażenie standardowe Komputer pokładowy Radio AM/FM Wspomaganie kierownicy Centralny zamek Elektryczne szyby Klimatyzacja z przodu ABS Wyposażenie opcjonalne Kontrola stabilności Światła przeciwmgielne Skórzane fotele Felgi aluminowe Jednak 2006, nie chce być inaczej. Dokładnie z 05.2006 Edytowane 3 Lutego 2020 przez M@reS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wchpikus Opublikowano 3 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Mam automat...nie manual..Produkcja UK czy jak??Przekladka byla?A rocznik?Nic nie rozumiem Rocznik w dowodzie 2008, nie 2006.Albo decoder vin do d..albo jakis b..el w dokumentach.. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 3 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 (edytowane) Wyskakuje skrzynia automat. Akurat tutaj chyba źle się skopiowało. Rocznik maj 2006. I to wyskakuje na każdym dekoderze VIN Produkowany w GB jak każdy Notek E11 Na szybach jaki rocznik ?? Zobacz też naszywki na pasach na dole. Tam jest też data i powinna być z tego rocznika co auto. Jest też data na elementach plastikowych od środku. Edytowane 3 Lutego 2020 przez M@reS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wchpikus Opublikowano 3 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 A ten rocznik?Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 3 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Rocznik 2006 wyskakuje na każdym dekoderze, nawet ruskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wchpikus Opublikowano 3 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 To czemu w karcie pojazdu 2008??Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 3 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 VIN код: SJNFCAE11U1039760 Модель: NOTE UK MAKE Серия: E11E Дата выпуска: 05.2006 BODY: WAGON ENGINE: HR16DE TYPE ENGINE AREA: EUROPE C GROUP TYPE: STD TYPE GRADE: ACENTA TYPE TRANS: AUTOMATIC TRANS MISSION Код региона: EL1 Код цвета кузова: BV4 Код цвета салона: G ============================================== Z innego dekodera SJNFCAE11U1039760 brand: NISSAN catalog: NISSAN201809 name: NOTE date: 05.2006 trimcolor: G - BLACK framecolor: BV4 - INTENSE BLUE(METALLIC) model: FDTALEAE11EGACS-BB market: Europe (LHD) bodyStyle: WAGON engine: HR16DE grade: ACENTA transmission: AT options: AREA:EUROPE C GROUP; TYPE:STANDARD; AIR BAG(DRIVER+ASSIST+SIDE+CURTAIN); AUTO AIRCON; ACTIVE HEADREST; FR FOG LAMP; MLDG-SIDE GUARD,BODY CLR; CLEAR COAT PAINT; FRA UPTO 10/06 WES FROM 10/06; CD AUTO CHANGER+6 SPK+STRG SWITCH; FR WIPER DRIVE-RAIN SENS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 3 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 (edytowane) Nie wiem, wszędzie jest 2006. Na ruskim to mi wyskakiwało co kolega powyżej wkleił. Edytowane 3 Lutego 2020 przez M@reS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wchpikus Opublikowano 3 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Hmm..Wogole dziwna sprawa..karta pojazdu jakby byla nie od tego auta...Pojemnosc 1.4 wbite, rok 2008...Vin sie zgadza..Dopiero teraz zauwazylem Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 3 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 To ciekawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wchpikus Opublikowano 3 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 No nic...kurcze, wszedzie wala w h...Auto ladne, ale chyba oddam..Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 3 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 1 godzinę temu, wchpikus napisał: ale chyba oddam.. W tej sytuacji jeszcze się zastanawiasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SQTER Opublikowano 7 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 Stary trik handlarzy pewnie był sprowadzany a na zachodzie w dokumentach nie ma daty produkcji tylko data pierwszej rejestracji. Przeważnie odmładzają o rok ale może ten był produkcja 2006 a kupiony dopiero w 2008 i jakiś cwaniak sprowadzając zrobił przegląd w Polsce na 2008 i już miał dwa lata młodszego. A widzę że sprowadzony w 2013r to wtedy takie numery z diagnostami przechodziły bez problemu. Dziwne tylko z tą pojemnością ze masz wpisane 1.4 zamiast 1.6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wchpikus Opublikowano 7 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 Ogolnie auto w dobrej kondycji, ale bylo malowane ( stluczka byla)..Przebieg maly, srodek nie zniszczony, silnik i skrzynia ok.Jedynie szyba przednia robiona na pewno i lewa strona.Widzialem juz duzo aut..ten wyglada na dobrze zrobiony, przemawia stan techniczny i przebieg malutki, a ze byl robiony...jak wiekszosc aut w pl Niestety znalesc 1.6 w automacie to ciezko, niewazne czy nissan (oby nie peugeot), moja polowka bardzo go chce.Ot dylemat..cena zjedzie na bank na dol, tylko czy brac czy nie.. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 7 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 41 minut temu, wchpikus napisał: Ot dylemat..cena zjedzie na bank na dol, tylko czy brac czy nie.. Szanowny kolego. W tym aucie masz tyle nieścisłości, głównie w papierach, że w życiu bym się na coś takiego nie skusił. No ale Twoja kasa, więc o czym tu więcej dyskutować. Dodam tylko, że nikt "rozumny" już tego auta od Ciebie w przyszłości nie odkupi, nawet za cenę złomu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wchpikus Opublikowano 8 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 Niesciosci to nie problem, rocznik i reszte prostuje teraz sprzedajacy.Jak bedzie juz porzadek w papierach to czemu ma nikt nie kupic?Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 8 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 Przepraszam, że odpowiem wprost - bo nikt nie jest taki głupi, by auto z tak zasr_nymi papierami kupować. Nie rozumiem, jak można się tak napalić, zamiast poszukać innej oferty, nawet trochę dopłacając. Ktoś tutaj na forum pokazał kilka dni temu fotki pewnej oferty sprzedaży z widokiem (bodajże) QQłki totalnie zmasakrowanej i tej samej po "odrestaurowaniu" wystawionej na sprzedaż. Ja bałbym się do czegoś takiego wsiąść, no ale jak widać kamikadze w naszym kraju nie brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wchpikus Opublikowano 8 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 A moze ktos chce sprzedac notka lub qq w automacie? Ale zwykly hydrokinetyk.Chetnie kupie dobre auto to 25.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 8 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 3 godziny temu, wchpikus napisał: A moze ktos chce sprzedac notka lub qq w automacie? Ale zwykly hydrokinetyk. Chetnie kupie dobre auto to 25. Takie oferty kupna proponuję w TYM miejscu, jako nowy temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kdf Opublikowano 8 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 Datą produkcji w niektórych krajach jest data pierwszej rejestracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 8 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 Godzinę temu, kdf napisał: Datą produkcji w niektórych krajach jest data pierwszej rejestracji. Ale nie w Polsce, więc uczciwy handlarz jeżeli coś sprowadził i wystawia to w Polsce na sprzedaż, powinien przedstawić w ofercie dane zgodne z kartą pojazdu. A jeżeli jest taki cwaniaczek, to niech sam to auto spróbuje u nas zarejestrować odmłodzone o 2 lata , zamiast podrzucać pasztet kupującemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SQTER Opublikowano 8 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 (edytowane) W Polsce tak już jest a przynajmniej było bo nie wiem jak teraz ale jakieś 5 lat temu kupiłem osobiście TIGUANA w Belgi który był wyprodukowany rok wcześniej niż była data pierwszej rejestracji i w Polsce na przeglądzie do rejestracji diagnosta bez problemu wystawił papiery i został zarejestrowany jako rok młodszy. Edytowane 8 Lutego 2020 przez SQTER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wchpikus Opublikowano 8 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 Auto juz jest zarejestrowane..od 2013r..2 osoby go mialy i nikt sie nie kapnal..Obie starsze osoby.Przeglady podbite, zarejestrowali i nie sprawdzali...Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi