Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Tylna klamka nie domyka sie

PeRŁAziomal

Rekomendowane odpowiedzi

1452334177_LUTY2020274.thumb.jpg.6c67e21faa3acf8d6155d2b5c2eb5cc3.jpgWitam serdecznie.

Kolejny watek i zagadka dla mnie;

niedomykajaca sie klamka tylna prawa , chodz drzwi caly czas zamkniete w zamku.

Po otwarciu drzwi <pociagnieciu za klamke> efekt jest taki sam czyli niedomknieta klamka/

Czasami rowniez zdarza sie ze ciagnac za oto klamke drzwi sie nie chca otworzyc

Prosze o pomoc i wskazowki-jutro mam dzien wolny chce sie samodzielnie za to zabrac... tylko JAK ... ??? ;-)))

LUTY 2020 273.jpg

1 001.jpg

• 2 miesiące temu...

Z czasem ale zagadka przynajmniej zostala rozpracowana ;-)

Wystarczy panowie zdemontowac zamek drzwi oraz demontaz klamki (dla laika bardzo prosty)  i nasmarowac WD badz czyms smaropodobnym i klamka chodzi jak złoto ;))

Czas  kompletny pracy dla laika - 1 h  i mozna browarka zrobic ;-) po.

Ps.By dojsc do demontazu klamki trzeba wyjac wczesniej zamek...

a nasmarowac wystarczy czesc robocza klamki tj. podłuzna sprezyna-malo smarowania widocznie miala i klamka nie chciala sie domykac.

Witam mam tez taki sam problem czy moglbys cos wiecej napisac jakdostac sie do zamka w tynych drzwiach .Mialem kiedys zdjety boczek ale za cholere nie wiedzialem jak zdemontowac zamek jakos tak malo miejsca w srodku a i srubek zadnych nie widzialem Serdecznie dziekuje za wszelkie podpowiedzi .PACJENT J10 2009

• 2 tygodnie później...

Najwazniejsza kwestia wlasnie jest demontaz zamka;a klamka to juz kwestia samowyciagniecia jej z zaczepow.

Juz mowie i dołacze Ci kolego zdjecie gdzie bedziesz musial rozwiercic otwor przykladowo wiertłem 10(i to po obwodzie by niewiele ale trzeba rozwiercic jednak otwor)  by dojsc do 4 sruby wewnatrz drzwi.

3 sruby widoczne na zdjeciu umieszczone kolo siebie w krawedzi drzwi + 4 i wszystkie z koncowka torksa.

Sprobuj na sucho czy dasz rade wejsc ze swoim kluczem i torksem<>ja musialem rozwiercac) do tej srubki w drzwiach ( najpierw przyswiec sobie latarka by zlokalizowac ja)- potem ewentualne wiercenie.

Sylikon w sprayu albo najlepiej WD40 i załatwi sprawe;-) 

3 sruby na gwiazdkowy srubokret

1 srubka na torksa wewnatrz drzwi za widocznymna zdjeciu  otworem.tj zaslepka czarna.

20200503_171606.jpg

20200503_171534.jpg

20200503_171539.jpg

Mysle ze sobie poradze jestem swiecie przekonany ze jakas sprezyne szlag trafil zobacze jak pojdzie w kazdym badz razie serdecznie dziekuje. Teraz mam problem z oslona przgubu wewnetrznego zawazylem smar na wahaczu i to jest teraz priorytet . Pozdrawiam

Dobrze ze sama guma jedynie a nie przegub - takze trzymam kciuki za jedna prace i za druga... w razie pilnego kontaktu pisz na priv (wtedy przychodzi mi wiadomosc z automatu na poczte) gdyz na strone glowna wchodze od czasu do czasu.

Ja sprezyne przesmarowalem i wszystko jak na załaczonym obrazku chodzi jak ulał ;D 

pozdrawiam 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...