PeRŁAziomal Opublikowano 9 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 Witam serdecznie. Kolejny watek i zagadka dla mnie; niedomykajaca sie klamka tylna prawa , chodz drzwi caly czas zamkniete w zamku. Po otwarciu drzwi <pociagnieciu za klamke> efekt jest taki sam czyli niedomknieta klamka/ Czasami rowniez zdarza sie ze ciagnac za oto klamke drzwi sie nie chca otworzyc Prosze o pomoc i wskazowki-jutro mam dzien wolny chce sie samodzielnie za to zabrac... tylko JAK ... ??? ;-))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 9 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 Zobacz to może coś ułatwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeRŁAziomal Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Z czasem ale zagadka przynajmniej zostala rozpracowana ;-) Wystarczy panowie zdemontowac zamek drzwi oraz demontaz klamki (dla laika bardzo prosty) i nasmarowac WD badz czyms smaropodobnym i klamka chodzi jak złoto ;)) Czas kompletny pracy dla laika - 1 h i mozna browarka zrobic ;-) po. Ps.By dojsc do demontazu klamki trzeba wyjac wczesniej zamek... a nasmarowac wystarczy czesc robocza klamki tj. podłuzna sprezyna-malo smarowania widocznie miala i klamka nie chciala sie domykac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19wiesiek56 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Witam mam tez taki sam problem czy moglbys cos wiecej napisac jakdostac sie do zamka w tynych drzwiach .Mialem kiedys zdjety boczek ale za cholere nie wiedzialem jak zdemontowac zamek jakos tak malo miejsca w srodku a i srubek zadnych nie widzialem Serdecznie dziekuje za wszelkie podpowiedzi .PACJENT J10 2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeRŁAziomal Opublikowano 3 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 Najwazniejsza kwestia wlasnie jest demontaz zamka;a klamka to juz kwestia samowyciagniecia jej z zaczepow. Juz mowie i dołacze Ci kolego zdjecie gdzie bedziesz musial rozwiercic otwor przykladowo wiertłem 10(i to po obwodzie by niewiele ale trzeba rozwiercic jednak otwor) by dojsc do 4 sruby wewnatrz drzwi. 3 sruby widoczne na zdjeciu umieszczone kolo siebie w krawedzi drzwi + 4 i wszystkie z koncowka torksa. Sprobuj na sucho czy dasz rade wejsc ze swoim kluczem i torksem<>ja musialem rozwiercac) do tej srubki w drzwiach ( najpierw przyswiec sobie latarka by zlokalizowac ja)- potem ewentualne wiercenie. Sylikon w sprayu albo najlepiej WD40 i załatwi sprawe;-) 3 sruby na gwiazdkowy srubokret 1 srubka na torksa wewnatrz drzwi za widocznymna zdjeciu otworem.tj zaslepka czarna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19wiesiek56 Opublikowano 4 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 Mysle ze sobie poradze jestem swiecie przekonany ze jakas sprezyne szlag trafil zobacze jak pojdzie w kazdym badz razie serdecznie dziekuje. Teraz mam problem z oslona przgubu wewnetrznego zawazylem smar na wahaczu i to jest teraz priorytet . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeRŁAziomal Opublikowano 4 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 Dobrze ze sama guma jedynie a nie przegub - takze trzymam kciuki za jedna prace i za druga... w razie pilnego kontaktu pisz na priv (wtedy przychodzi mi wiadomosc z automatu na poczte) gdyz na strone glowna wchodze od czasu do czasu. Ja sprezyne przesmarowalem i wszystko jak na załaczonym obrazku chodzi jak ulał ;D pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.