jarecho Opublikowano 9 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 Witam. Zabrałem się za wymianę łożyska i chyba dałem ciała:( Chciałem wybić starą obręcz od łożyska lecz nie drgnęło więc ponacinałem i nadal nic. Czy jest to możliwe że ten element jest nie wymienialny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_gru Opublikowano 9 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 Łożysko ciasno siedzi, jest wymienialne, do kamienia łożyska potrzebny jest ściągacz, jak nie chce wyjść po nacięciu to pewnie nie jest przecięty w 100%. Ja montowałem zestawy optimala (ale uszczelniacz półosi dałem corteco, nie trzeba go jednak wymieniać jak nie przepuszcza). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarecho Opublikowano 9 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 15 minut temu, marcin_gru napisał: Łożysko ciasno siedzi, jest wymienialne, do kamienia łożyska potrzebny jest ściągacz, jak nie chce wyjść po nacięciu to pewnie nie jest przecięty w 100%. Ja montowałem zestawy optimala (ale uszczelniacz półosi dałem corteco, nie trzeba go jednak wymieniać jak nie przepuszcza). Jak Pan wyjął tą obręcz? Jaki ściągacz najlepiej zastosowac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_gru Opublikowano 9 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 Ściągacz do łożysk. Zdjęcie poglądowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.