Mario0011 Opublikowano 18 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 Witam kolegów. Zauważyłem ostatnio, a może wcześniej nie zwróciłem uwagi, że po dłuższym podtoju np. noc po uruchomieniu silnika kontrolka smarowania gaśnie po 2-3 sekundach. Przy rozgrzanym silniku praktycznie natychmiast. Auto ma przebieg 230 tys wymienione, panewki, olej, filtr, czujnik smarowania, sprawdzona pompa olejowa. Ma ktoś pomysł czym może być spowodowany taki stan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 20 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Jaki olej jest wlany do silnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario0011 Opublikowano 20 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Motul 5W30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 21 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 17 godzin temu, Mario0011 napisał: Motul Często podrabiany olej. Może jest tam najtańszy 15W40, który zanim się przebije z ciśnieniem do czujnika, to mija te parę sekund. Ale to tylko takie moje daleko idące przypuszczenia. Ja się z motula wyleczyłem, bo też chciałem dobrze a się zawiodłem. Teraz jest wlany Orlen Max Expert 5W30 C4 i jest dużo lepiej jak na motulu, subiektywnie oczywiście, bo żadnych badań nie prowadzę. Ale na zimnym od razu jest smarowanie a na motulu słychać było popychacze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sk_slawek Opublikowano 21 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 Oj tak. Z olejami i nie tylko to ogólna plaga. Najpewniejszą zdawać by się mogło jest "księżycówka" szwagra. https://motofocus.pl/informacje/nowosci/64944/podrabiali-oleje-silnikowe-i-wprowadzali-do-obrotu-to-nie-pierwszy-przypadek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.