Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Ubytek płynu chłodniczego

Spec

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Zauważyłem, że w zbiorniczku wyrównawczym "delikatnie" ubywa płynu chłodniczego ( silnik 1,3  160 KM). Przejechałem dopiero 8 000 km, nie zauważyłem objawów, typu wyciek pod samochodem czy osad na korku do wlewu oleju. Ubytki są niewielkie  i na razie w ASO jeszcze nie byłem. Czy ktoś miał przypadek  z podobnym problemem?

Jak nie masz min obserwuj.
Albo dolej i obserwuj .kilku z nas miało taki problem na początku.
Jakby nie odpowiezony układ..u mnie po dolewce od 30 kkm jest bez zmian

Gość Andrzej G
Godzinę temu, Spec napisał:

Ubytki są niewielkie  i na razie w ASO jeszcze nie byłem. Czy ktoś miał przypadek  z podobnym problemem?

Bez względu czy ktoś miał podobny przypadek, czy nie - masz auto na gwarancji, więc wal do ASO. Pogłówkują, doleją płynu ... w końcu za to im zapłaciłeś. A później będziesz miał czas na obserwacje. Gwarancja z czasem się skończy, a wtedy to już będzie wyłącznie Twój problem.

Brzydko powiem,bo tego nie lubię,ale Ten Typ Tak Ma,czasami ubywa płynu.Ale serwisy dolewają.

Pamiętam, że przed pierwszym przeglądem, który wykonywałem przy przebiegu 10 kkm, zaobserwowałem, że w zbiorniczku płyn był na minimum, dolali i już na kolejnym przeglądzie i teraz przy przebiegu 27 kkm (i zbliżającym się niedługo trzecim przeglądzie) stan utrzymuje się bez zmian, na odpowiednim poziomie.

8 godzin temu, memeQQ napisał:

Pamiętam, że przed pierwszym przeglądem, który wykonywałem przy przebiegu 10 kkm, zaobserwowałem, że w zbiorniczku płyn był na minimum, dolali i już na kolejnym przeglądzie i teraz przy przebiegu 27 kkm (i zbliżającym się niedługo trzecim przeglądzie) stan utrzymuje się bez zmian, na odpowiednim poziomie.

U mnie tak samo,

na drugim przeglądzie dolano chyba 0,3l i po 10 tys km poziom bez zmian.

Nie sprawdziłem ile było wczesnej, tzn od zakupu do czasu dolewki, czy czasem poziom od zawsze nie był w okolicach minimum. Tego nie wiem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...