Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12] Benzyna 1.8 muli, hamuje Vmax 40km/h

Kerims

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ponownie!

Znów moja Nyska mi nawaliła oczywiście podczas podróży... Pierwsze 60 km po drodze krajowej wszystko z samochodem ok. Po wjechaniu na autostradę przy dodawaniu gazu stopniowo auto zaczęło mulić i nawet hamować... Pojawił się też hałas z silnika przy gazowaniu (zawory, łańcuch?). Musiałem zjechać z AOW i miałem nadzieję wrócić nim do domu ale nie dało się - prędkość max 40 km/h. Więc na osiedlowym parkingu podłączyłem czytnik a tu niespodzianka zero błędów! Na biegu luzem silnik chodzi równiutko, stabilnie. Pali też od pierwszego uruchomienia. Jedynie z rury wydechowej śmierdzi... Samochód ma przejechane 270 tyś km (bez wymiany łańcucha).

Proszę o sugestię co mogło tym razem nawalić. W pierwszej kolejności sprawdzę przepływkę.

Godzinę temu, RafWalP12 napisał:

Witam , może opis moich postów ci pomoże 

Dzięki! Pod lupę idzie wydech a dokładnie katalizator. Prawdopodobnie zapchany... Jutro inspekcja - napiszę co dalej.

Już wszystko jasne - pierwszy katalizator się rozleciał i pozapychał układ wydechowy...

Założyłeś innego kąta czy tylko udrożniłeś wydech?

• 1 miesiąc temu...

Kiedyś miałem problem z primera, ze podczas włączania kierunkowskazu auto traciło moc. Nie szło wyprzedzić. Co się okazało? Słabe masy na lampach z tylu. Wystarczyło mocniej dokręcił śrubę i problem ustąpił.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...