killer1975 Opublikowano 16 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Witam od kilku dni mam problem słuchając radia obojętne jakiej stacji mam zanik fal audycje są nie czyste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tz1609 Opublikowano 16 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Może wyłączyłeś RDS ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek0102 Opublikowano 17 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 (edytowane) Miałem podobny problem, fale uciekały, pomogła wymiana anteny na inną (zwykła antena - bat). Po rozkręceniu podstawy anteny okazało się że płytka w środku cała zaśniedziała. Antenę kupiłem z "rozbitka" ze szrotu. Edytowane 17 Marca 2020 przez tomek0102 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 17 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 Dokładnie tak jak pisze Tomek.Miałaem to samo,winna była antena,miała zwarcie,dodatkowo podczas montażu w fabryce uszkodzili kabel antenowy.Może jakiś ogarnięty elektryk w serwisie będzie kumał o co chodzi,ale najprościej podjechać gdzieś na serwis audiocar i tam na pewno zdiagnozują przyczynę.Ja załatwiłem to w prywatnym serwisie,wymiana anteny(moja) i przewodu wraz z robocizną kosztowała mnie 280 zł.Ale teraz jest tak jak miało być od początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek0102 Opublikowano 17 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 https://allegro.pl/oferta/antena-dachowa-nissan-qashqai-ii-j11-9064093292 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 17 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 Ło jeżu kolczasty! Za tą cenę kupi płetwę(ja dałem 150 zł!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek0102 Opublikowano 17 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 2 lata temu dałem za używanego bata 100,00zł, wymiana 30min Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 17 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 1 godzinę temu, JACKO29 napisał: Ło jeżu kolczasty! Za tą cenę kupi płetwę(ja dałem 150 zł!) Nie wiem jak teraz - ale na początku ci co wymieniali na płetwę skarżyli się, że nie mogli odbierać audycji w DAB+ (a chyba nikt już nie chce męczyć się z szumiącym FM) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 17 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 Płetwy mają DAB,ale nie wszystkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 17 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 Godzinę temu, JACKO29 napisał: Płetwy mają DAB,ale nie wszystkie. Nie znam się - ale utkwiło mi w pamięci z początku istnienia działu j11 - że skarżyli się, że nie ma potem DAB+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 17 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 A co ma pletwa czy bat do...DAB+Kwestia osprzętu I radia nic poza tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 17 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 Ma Maniolo.Są płetwy zazwyczaj dostępne od Xa że są w nich wzmacniacze dostosowane do odbioru cyfrowego nadawania. I to idzie poznać nawet w aukcji,bo ma więcej końcówek taka antena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert_B Opublikowano 17 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 Antena (poprawnie to cały tor antenowy czyli antena, wzmacniacz, itp) do DAB+ i UKF musi obsługiwać szersze pasmo częstotliwości. A czy to będzie nadawanie analogowe, czy też cyfrowe, nie ma to żadnego znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camel Opublikowano 17 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 wieś ktoś może czy antenę typu płetwa rekina można zamontować zamiast zwykłej? kostki pasują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafsty Opublikowano 17 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 Ciekawe kto płaci tvpis za słuchanie radia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 18 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 10 godzin temu, camel napisał: wieś ktoś może czy antenę typu płetwa rekina można zamontować zamiast zwykłej? kostki pasują? Tak pasują.Antena typu płetwa jest tego samego typu do Xa i do Qashqai'a. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLEKQQ Opublikowano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 Czy ma ktoś linka do takiej anteny typu płetwa do qashqai z 2015r 1.2 benzyna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 Poszukaj na allegro.Jak pisałem wyżej,do Qqłki pasują z Xa są takie same.Jak nie znajdziesz płetwy to dzwoń do tych co wystawiają dachy na sprzedaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesnik30 Opublikowano 22 Czerwca Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca Witajcie, dopadł mnie podobny problem w moim QQ z 2017, radio ma bardzo słaby zasięg i jest problem z odbiorem podstawowych stacji FM. Mam zwykła antenę typu bat. I moje pytanie brzmi czy trzeba wymienić całą antenę czy zacząć od bata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 23 Czerwca Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca Moim zdaniem,wymiana samego bata nic nie da.Zazwyczaj pada zasilacz w antenie,więc obstawiam całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan61 Opublikowano 23 Czerwca Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca Wymiana "bata" Ci nic nie da, bo przypuszczalnie padl wzmacniacz lub kabel jest uszkodzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi