werqmm Opublikowano 17 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 W moim Murano z50 serwis zalecił wymianę tulei tylnego mostu. To metalowo gumowa część na środku mostu w którą wchodzi napęd. Podobno guma zaczyna parcieć. Okazuje się że część nie występuje osobno, trzeba wymienić całe sanki. Czy ktoś miał z tym elementem doświadczenia i moze podpowiedzieć gdzie szukać zamiennika tulei. Znalazlem w Tedgumie na rysunku tylnego zawieszenie wyszczegolnioną tę część nr 17, jednak nie dostępną u nich. A może ma ktoś namiar na specjalistyczny serwis Murano. Z góry dziękuję za informacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkar Opublikowano 18 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 Witaj szanowny kolego. Jeśli trzeba wymienić tę tuleję, to znaczy, źe całe sanki są do wymiany.. Są oczywiście całkiem fajne w cenie ok 300,- na aledrogo (sprawdzałem). Kupowanie nowych (moim zdaniem) nie ma sensu. Akurat ta tuleja nie ma spec. znaczenia. Pozdrawiam. wkar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 20 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 Tuleje te można dopasować , wydaje mi się nawet , że czytałem że ktoś już to zrobil. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuss Opublikowano 23 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 takie tuleje to nie problem dla warsztatów co regenerują zawieszenia pod warszawą polecam tego pana super gość i robią solidnie i szybko https://www.blonski.com.pl/kontakt.html na pewno zaradzi jak nie ma podobnej oni dorabiają bez żadnego dla nich problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.