Felson Opublikowano 22 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Witam.. Zupełnie znienacka dziś moja Micra postanowiła nie odpalić. Rozrusznik kręci lecz silnik nie odpala. Udało mi się dojść, że jest problem z zasilaniem pompy paliwa. Gdy pompa jest podpięta na krótko pod prostownik 12 V to pracuje poprawnie - słychać ją i nabija paliwa - silnik odpala. W złączu od pompy przy kluczyku w pozycji ON nie ma napięcia, a powinno być ok 12V (akumulator jest ok, ma 12,7V). Po przekręceniu kluczyka do pozycji START (rozrusznik kręci) pojawia się nieco ponad 9 woltów i pompa milczy. Sprawdziłem bezpiecznik od pompy paliwa - jest ok. Zamieniłem przekaźnik od pompy z przekaźnikiem od wentylatora chłodnicy - bez zmian. Przy wyjętym bezpieczniku od pompy paliwa, przy kluczyku w pozycji ON jest ok 5 V, a w pozycji start 10V - słowem przedziwne wartości. Nie wiem co robić dalej? Czy to jakieś zwarcie? Czy może ECU padł? Ktoś pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przodowski Opublikowano 2 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2022 Witam, Mam dokładnie ten sam problem, udało Ci się go rozwiązać ?? Bardzo proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi