mateusz391 Opublikowano 29 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 Witam. Mam problem od pewnego czasu zauważyłem olej w okolicy pokrywy rozrządu. Po dokładnym umyciu silnika okazało się, ze wyciek pojawia się z części oznaczonej strzałką. Pod spodem są takie dwie kulki metalowe i z nich sączy się olej. Nadmienie że druga ta część jest sucha. Czy ktoś wie jak ta część się nazywa bo nigdzie nie mogę znaleźć co to jest. Myślałem, ze wystarczy wymienić uszczelkę ale okazało się że ta część nie ma uszczelki są tylko gumowe okrągłe uszczelniacze. Może wystarczy wymienić tylko uszczelniacze ?? Jeżeli ktoś jest w stanie pomóc to bardzo proszę ponieważ jestem w kropce. Dodam tylko że numer katalogowy tej części to 13041 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 29 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 wymień uszczelniacze w otworach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz391 Opublikowano 29 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 a czy mógłbyś napisać jak nazywa sie ta część ? bo nawet nie wiem kak zamówić te uszczelniacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 29 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 chyba tylko serwis z VIN-em auta tam Ci znajdą do SR20DE kosztowały około 120zł kiedyś jak pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz391 Opublikowano 29 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 ok dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz391 Opublikowano 29 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 jeszcze dla pewności się zapytam uszczelniacze w otworach to te dwie uszczlki na dole które widac ja zdjeciu tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 29 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 tak, jak wyjmiesz to taka jakby tulejka z oringiem, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AC_62 Opublikowano 30 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 Tutaj masz schemat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz391 Opublikowano 31 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 dzwoniłem do serwisu nissana i Pan mnie poinformował że (odniose się do wyżej przesłanego schematu) uszczelki nr 8 na schemacie nie sa w sprzedaży i należy kupić całą tą część nr 9. która kosztuje 360 zl. natomiast uszczelkę nr 11 mogę zamówić za 120 zł. Proszę bardzo o pomoc może wiecie gdzie by można było kupić nawet zamiennik takich uszczelek.Bo analizujac zdjecie które przesłałem ciėżko stwierdzić czy wyciek jest z uszczelek nr 9 czy nr 11 widzac zaciek może i to by była nr 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz391 Opublikowano 31 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 ewentualnie czy ktoś mógłby napisać jak uszczelki nr 8 i 11 się nazywaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 31 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 Postaraj się jeszcze popytać w serwisach hydrauliki siłowej,czasami można dostać to co wydaje się niedostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi