Lukasina83 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Witam wszystkich. Mam pytanie, otóż w brata samochodzie padła sonda za katalizatorem i chce ją wymienić. W warsztacie za usługę chcą 150zł, a z informacji jakie mam podobno wystarczy ją wykręcić. Proszę powiedźcie mi czy w tym silniku trzeba to zrobić od spodu i czy osoba, która nie jest mechanikiem, może to sama robić Qashqai II 2.0 141koni 4x4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 klucz oczkowy, wykręcić a nową wkręcić, tam jest mała wtyczka czyli nawet nie trzeba specjalnej nasadki do lambad trzeba robić od spodu zrobi to każda osoba, której klucze nie wypadają z ręki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasina83 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Dziękuje za odpowiedź. Jeżeli auto jest na kanale to będzie ona gdzieś z tyłu silnika?Wiem wizualnie jak cześć wygląda tylko nie bardzo wiem gdzie jej szukać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberekp Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Kieruj się po układzie wylotowym( od tłumika końcowego w stronę przodu) i na pewno ja znajdziesz blisko silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 jest wkręcona w wydech zaraz za belką, do belki jest zamocowana kostka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasina83 Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Dziękuję za pomoc - wymieniłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.