glino Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Cześć, czy w Waszych X-ach (głównie chodzi mi o silniki benzynowe) też tworzy się podciśnienie w zbiorniku paliwa??? U mnie za każdym razem, nawet po przejechaniu kilkudziesięciu kilometrów, przy odkręcaniu korka paliwa słychać wyraźne syczenie (zaciąganie powietrza) do baku. Nie wiem czy to normalne, czy odpowietrznik się zatkał, bo w żadnym aucie czegoś takiego nie miałem... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vahanar Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 normalne objawy, czy to ON czy PB .każdy płyn traktowany w zbiorniku zamknietym pompką i korkiem.Odpowietrzenie działa przy nalewaniu i też z różnym skutkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 W wielu autach tak miałem (we wszystkich?)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Varicella Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 dokładnie... syk jest, choć nie wiem czy podciśnienie czy wręcz odwrotnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Podciśnienie z powodu: https://www.motofakty.pl/artykul/jak-dziala-uklad-odpowietrzania-zbiornika-paliwa.html Z nadciśnieniem parkowanie w garażu mogłoby być ryzykowne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Varicella Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 9 minut temu, Smakor napisał: Podciśnienie z powodu: https://www.motofakty.pl/artykul/jak-dziala-uklad-odpowietrzania-zbiornika-paliwa.html Z nadciśnieniem parkowanie w garażu mogłoby być ryzykowne... w każdym bądź razie syczy :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glino Opublikowano 3 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 Dzięki wszystkim za odpowiedź, bo już myślałem że coś się zatkało i byłem skłonny przewiercić małym wiertłem korek wlewu paliwa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.