graphia Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Temat być może wałkowany ale ja jakoś nie potrafię przerzucić ton wątków w poszukiwaniu właściwego (proszę mi pomóc jeśli takowy już był) Wycieraczki Zwolniły - zdecydowanie pracują jakby miały tooonę śniegu do odgarnięcia z przedniej szyby. W dodatku po skończonym cyklu gdy leżą sobie pod szybą przed jakiś czas tak dziwnie delikatnie podskakują, podrygują.. nie wiem jak to napisać..... Pierwszy taki symptom pojawił się wraz z rozładowanym od dłuższego postoju auta akumulatorem... ale aku naładowałem a problem wycieraczek zdaje się pozostał. Gdzie szukać przyczyny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred77 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 W dniu 27.04.2020 o 22:15, graphia napisał: Temat być może wałkowany ale ja jakoś nie potrafię przerzucić ton wątków w poszukiwaniu właściwego (proszę mi pomóc jeśli takowy już był) Wycieraczki Zwolniły - zdecydowanie pracują jakby miały tooonę śniegu do odgarnięcia z przedniej szyby. W dodatku po skończonym cyklu gdy leżą sobie pod szybą przed jakiś czas tak dziwnie delikatnie podskakują, podrygują.. nie wiem jak to napisać..... Pierwszy taki symptom pojawił się wraz z rozładowanym od dłuższego postoju auta akumulatorem... ale aku naładowałem a problem wycieraczek zdaje się pozostał. Gdzie szukać przyczyny? Jeżeli samochód długo stał to być może na osie ramion dostało się więcej kurzu, do tego trochę to zaśniedziało i zaczyna się zacierać. Z reguły pomaga zdemontowanie całego mechanizmu, rozkręcenie osie obrotu ramion, wyczyszczenie i nasmarowanie. Warto też odłączyć dźwignie wycieraczek od silnika i sprawdzić jak silnik pracuje bez obciążenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 8 godzin temu, fred77 napisał: Jeżeli samochód długo stał to być może na osie ramion dostało się więcej kurzu, do tego trochę to zaśniedziało i zaczyna się zacierać. Z reguły pomaga zdemontowanie całego mechanizmu, rozkręcenie osie obrotu ramion, wyczyszczenie i nasmarowanie. Warto też odłączyć dźwignie wycieraczek od silnika i sprawdzić jak silnik pracuje bez obciążenia. Ok. Dzięki za podpowiedź. Chętnie bym to zrobił sam ale pod blokiem będzie to prawdopodobnie mało realne Chyba oddam jakiemuś mechanikowi podpowiadając mu co może byc przyczyną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.