Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Murano Z50 - czujnik temperatury wewnętrznej

radion2

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

ustawienia temperatury w aucie działają zero-jedynkowo tj. z nawiewu dla ustawienia temperatury = 18 stopni leci zimne / chłodne powietrze, a od 18,5 ciepłe.

Po włączeniu trybu trybie klimatyzacji "auto" jest podobnie z tą różnicą, że wtedy siła nawiewu przełącza się na maksymalną... 

Po przeprowadzeniu automatycznej procedury diagnostycznej modułu HVAC "Self-diagnosis Function", okazało się, że czujnik temperatury wewnętrznej wskazuje -22 stopnie (po jego wypięciu spada jeszcze bardziej)

Znalazłem w katalogu na tej stronie , że part number czujnika temperatury wewn. to: 27720-15U00 ... iii tutaj zaczynają się schody - na allegro próżno szukać tego modelu czujnika (pojawia się 1x w archiwalnej aukcji). Poza tym jest jeszcze jeden używany za 40 zł z opisem, że pasuje do Murano Z50, ale z zupełnie innym oznaczeniem i wyglądający jak po powodzi.

Są oczywiście na ebay'u z USA, ale koszt z wysyłką to ponad 2 stówy + czekanie.

Przechodząc do tematu:

Na allegro są nowe czujniki do Nissanów (Murano, Xtrail, Leaf itd.), które wyglądają na zdjęciach identycznie jak mój (taka sama obudowa, wtyczka z 2 przewodami...) , a jednak mają inne oznaczenia niż katalogowy do Murano Z50. 

Czy jest szansa, że te czujniki będą poprawnie działać w Murano Z50?

Podjedź do gościa od klimatyzacji on dobierze ci czujnik bez problemu. Kiedyś mi dobierał do innego auta

W dniu 6.05.2020 o 09:38, bubuss napisał:

Najlepiej do kogoś od klimy podjechać oni dobiorą i dopasują nawet od innego auta. A najlepiej zamówić ze stanów i będzie za 2 tygodnie. ja sporo tu kupuje https://www.rockauto.com/

Ok, dzięki za podpowiedzi.

Nie obędzie się chyba bez zamówienia z USA lub poczekam jeszcze parę dni, może na allegro coś się pojawi.

Dzwoniłem do paru "serwisów klimatyzacji" w moim mieście ale żaden nie praktykuje dobierania czujników od innych aut..

Aha szkoda u mnie nie było problemu z doborem z USA zamów jak byś znał kod kiedyś do jednego auta kupiłem na aliexpres czujnik bez nazwy i marki i działa do tej pory u nowego właściciela a minęło ze 4 lata

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...