Filip17895_PL Opublikowano 19 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 Witam który olej silnikowy jest najlepszy do nissana qashqaia j11 2018r 1.6dci ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafsty Opublikowano 19 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 Temat rzeka. Musisz samemu pokombinować na którym najlepiej pracuje. U mnie LM najlepiej spasował a najgorzej było na shellu i valvoline. Troszkę lepiej na Totalu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelcypr Opublikowano 19 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 Wprawdzie mam j11 1.5dci z połowy 2014 roku, ale wydaje mi się, że wielkiej różnicy tutaj nie będzie w tym aspekcie olejowym . W każdym razie kupiłem autko już jako 2,5 latka i nie wiedziałem czym był zalany silnik. Zdecydowałem się na Elf Evolution Full-Tech FE 5w-30. I tego oleju po dziś dzień się trzymam. Mój mechanik stwierdził że dobry wybór, autko -odpukać- sprawuje się dobrze jak na razie także ja mogę ten polecić, ale nie powiem czy jest najlepszy bo tego nie wiem.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.