janek19994 Opublikowano 25 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Witam serdecznie wszystkich znalazłem dość ciekawy materiał odnośnie wymiany filtra kabinowego w QQ 1 może komuś ułatwić życie, gdyż należałoby użyć kija dla konstruktorów. https://youtu.be/w5zbB3IWJcg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kier Opublikowano 25 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Niestety tak to wygląda, droga przez mękę. U mnie chyba od nowości nikt nie wymieniał, sądząc po jego stanie. Warto jakoś zaznaczyć położenie tego silniczka od nawiewów, bo po jego wykręceniu u mnie klapy przestawiły się samoczynnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janek19994 Opublikowano 25 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 (edytowane) Kolego Obejrzyj cały film dają wskazówki co z tym silniczkiem ja zdemontowalem jeszcze te dwa mocowania i przeszlifowałem papierem ściernym, gdyż są bardzo ostre krawędzie i łatwiej wyjmuje się filtr A zaznaczyć nie zaszkodzi nawet zablokować to kółeczko Edytowane 25 Maja 2020 przez janek19994 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stuff1000 Opublikowano 25 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Konstruktorzy to chyba projektowali po pijaku tą wymianę filtra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calypso83 Opublikowano 25 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Anglicy sobie chwalą;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 26 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 Bo pedały im nie przeszkadzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kier Opublikowano 26 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 Dokładnie tak jest. Obejrzałem do końca i muszę powiedzieć że u siebie intuicyjnie zrobiłem tak samo z nastawnikiem. Jedynie dodam, że w automacie jest jeszcze trudniej ponieważ trzeba odkręcić cały zespół gazu i hamulca, przykrecony na 4 ciężko dostępnych nakrętkach. Należy sobie na to zarezerwować przynajmniej godzinkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 26 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 15 godzin temu, MisilYE napisał: Bo pedały im nie przeszkadzają A co ma Biedroń do lokalizacji filtra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 26 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhtom Opublikowano 27 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2020 Witam, 22 godziny temu, Andrzej G napisał: A co ma Biedroń do lokalizacji Widzę, że to Twój Kolega... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeRŁAziomal Opublikowano 31 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 35 minut pracy i po sprawie -7 letnia wprawa wymiana coroczna filtra robi swoje. ;-) Bez zadnego demontazu pedału gazu oraz blokowania srubek kolek i innych cudawianek ;-) W razie czego sluze pomoca ; teren malopolski ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edek264 Opublikowano 31 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 Też udaje mi się wymontować i zamontować bez odkręcania tego wszystkiego, polecam jednak zwykłe filtry nie węglowy bo trochę trudniej z węglowym. Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janek19994 Opublikowano 6 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2020 Z tą wymianą filtra idzie dać sobie radę ale dodam jakieś cudaki to robiły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi