patricius.n.91 Opublikowano 8 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 Cześć wszytskim, Czy udało wam sie zwalczyć skrzypiący temat związany z pedałem sprzęgła w nissanie qashqai II? Dźwięk jest delikatny, i chodzi chyba o mocowanie gumowe przy sprężynie? Czy ktoś z was już z tym działał ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 8 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 Niekoniecznie mocowanie ,czy uszczelnienie.Było tu już tak,że piszczała ale pompa i trzeba było wymieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patricius.n.91 Opublikowano 8 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 Nie jest to pompa, ponieważ dźwięk jest tylko słyszalny w dni wilgotne. Takie jak dzisiaj ;-) Majac 20 stopni na zewnatrz i słońce - jest spokoj. Dodaje że dźwięk jest slyszalny nawet po zgaszeniu auta. Wystarczy lekko nacisnąć reka pedal sprzęgła i jest "kwiczenie" . Ale tylko przy samym początku, no i przy odpuszczeniu. Jest to albo guma pod sprężyną, albo biała podkładka od górnej strony sprezyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 8 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 Spróbuj potraktować smarem silikonowym w sprayu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patricius.n.91 Opublikowano 8 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 Próbowałem na szybko "Plakiem" w ostatnia sobotę. Też tłusty ale nic nie dało Widocznie na szybko i w złe miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberekp Opublikowano 8 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 Miałem tak samo- smarowanie w ASO nie pomoglo- wymianą na gwarancji i cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patricius.n.91 Opublikowano 8 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 (edytowane) Czyli co dokladnie do wymiany? Wydaje mi się że dźwięk jest słyszalny z części zaznaczonej na niebiesko Załącznik poniżej Edytowane 8 Czerwca 2020 przez patricius.n.91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasziek Opublikowano 8 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 U mnie sprzeglo tez skrzypialo, ASO w Krakowie najpierw smarowalo czyms ale nic nie pomoglo. Pozniej stwierdzili, ze to pompka - wymienili na gwarancji i do dzisiaj (od roku) wszystko ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 8 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 Miejmy nadzieję że pomoże na dłużej.Znając jakość japońską, napisze ze włoska wytrzymała 3 miesiące do pierwszego pisku:-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patricius.n.91 Opublikowano 9 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 ... i po problemie naprawa w ASO, czyli pomyśl i zrób coś sam A tak na serio? Nie ma sensu nakładać smarów, silikonów w spray-u na części mocujące sprężynę wyciskową... można, ale nie tutaj był problem Dziwny, skrzypiący dźwięk wydobywa się właśnie z miejsca zaznaczonego na zdjęciu. 1. Wystarczy wyciągnąć gumową zaślepkę do góry i na detal wykonany z plastiku "kapnąć" deko oleju, smaru, czy też "fuknąć" silikonem w spray-u. 2. Wcisnąć sprzęgło do końca i powtórzyć zabieg "nr.1" jeszcze raz , dla świętego spokoju Dlaczego skrzypiało? Detal plastikowy ma na sobie gumę "oring". Guma chodzi góra/dół w tulei metalowej, czyli występuje tarcie. Był problem i problemu nie ma. Temat zamknięty 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 10 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 Temat wróci...ale plus za inwencję własną i dociekliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberekp Opublikowano 10 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 Może i po temacie, Tylko nie po to mam auto na gwarancji żebym w nim sam coś kombinować. Serwis ASO i po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi