kocurmax77 Opublikowano 13 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2020 Koledzy, Proszę o namiary u kogo mogę kupić w necie zepsuty zatrzask opuszczania/podnoszenia oparcia tylnej kanapy? W załączeniu zdjęcie - ewidentnie wyłamany zatrzask bo kanapy dzielonej prawej nie mogę położyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukisan Opublikowano 14 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Miałem podobne zdarzenie w Octavii. Zdemontowałem dźwignię (czyli to co pokazujesz na zdjęciu) i dostałem się do rygla za pomocą haczyka z drutu. Dopiero wtedy odblokowałem oparcie i mogłem wymienić wyłamaną dźwignię. Proponuję najpierw zajrzeć do środka i ocenić - dlaczego nie działa? O ile dobrze pamiętam to w Kaśce zatrzask jest połączony z modułem za pomocą drucianego haczyka. Może po prostu wypadł z plastikowego mocowania. Założysz, zabezpieczysz i obejdzie się bez kosztów. Tak się składa, że pracuję w firmie produkującej te moduły zatrzaskowe, ale nie my je montujemy do oparć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurmax77 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Cześć yukisan, Dzięki za cenną wiedzę. Czy jak na załączonym zdjęciu - podważam śrubokrętem ten metalowy haczyk celem zwolnienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukisan Opublikowano 14 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Nie znam dokładnie konstrukcji połączenia - ja produkuję tylko Locka (zatrzask), który zapina się na Isofixa. Moim zdaniem - tak: to jest pręt łączący elementy. Na drugim końcu jest również wykrępowany i wpięty w "mojego" Locka. Proponuję wypiąć i zdemontować całą górę. Dzięki temu zajrzysz w głąb i być może ułatwi to zdefiniowanie przyczyny. Przy okazji popróbujesz różnych ruchów prętem w celu odryglowania. Cóż masz do stracenia? Daj znać - jak poszło? Jeśli przyczyną jest Lock - to mogę jeszcze parę rzeczy podpowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurmax77 Opublikowano 28 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Cześć, Ktoś z Was ma namiary na używane akcesoria i części do QQ J10? Próbowałem skontaktować się pod pewien nr telefonu na podstawie innych tematów forum ale bez odzewu lub facet nie posiada zatrzasku oparcia tylnej kanapy. Z góry dziękuję za pomoc. Wysłane z mojego CPH1923 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurmax77 Opublikowano 13 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 Cześć,Za cholerę nie mogę naprawić tego elementu. Po wyjęciu okazało się że 1 z elementów plastikowych jest urwany co jest przyczyną braku możliwości składania oparcia tylnej kanapy.Jakieś Wasze wskazówki kleić i naprawiać czy kupić pierdołę z demontażu QQ? Przy okazji jakieś namiary?Dziękuję i pozdrawiam.Wysłane z mojego CPH1923 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 13 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 1 godzinę temu, kocurmax77 napisał: Cześć, Za cholerę nie mogę naprawić tego elementu. Po wyjęciu okazało się że 1 z elementów plastikowych jest urwany co jest przyczyną braku możliwości składania oparcia tylnej kanapy. Jakieś Wasze wskazówki kleić i naprawiać czy kupić pierdołę z demontażu QQ? Przy okazji jakieś namiary? Dziękuję i pozdrawiam. Wysłane z mojego CPH1923 przy użyciu Tapatalka Dorzuć foto tego elementu będzie łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurmax77 Opublikowano 13 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 W załączeniu zdjęcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 15 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2020 Zapytaj w ASO o ten zatrzask 88645JD00A albo kup oparcie https://allegro.pl/oferta/qashqai-i-j10-oparcie-kanapy-tylnej-tyl-8394658893 może być że wyjdzie najtaniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smoczek Opublikowano 15 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2020 Co za czasy Faktycznie lepiej kupić całe oparcie i przełożyć plastik. W ASO Koledze by sprzedali tak cenny zatrzask za pierdylirad PLN. Na takich drobiazgach jest najlepsza marża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 15 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2020 Telefon do ASO prawie nic nie kosztuje, nikt jeszcze nie zadzwonił .....a nuż cena jest przystępna kto wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurmax77 Opublikowano 15 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2020 Panowie, Faktycznie, warto sprawdzić w ASO - jutro telefon do ASO Nissan Łódź Brzezińska. Dam Wam znać, dzięki za wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mitet Opublikowano 23 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2020 Ten typ tak ma, pamiętam po aplikacji płynem WD i poluzowaniu śrub ruszył i ryglował ale z luzem dałem gąbkę w ucho i zapomniałem o temacie. żeby go wyjąć to chyba trzeba tapicerkę z oparcia zdjąć a pierwsze (nieudane) próby demontażu kończą się połamaniem maskownicy jak na zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurmax77 Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Koledzy,Otóż dodzwoniłem się do serwisu/dealera Nissana w Łodzi jak jazdy serwis jest cholernie drogi!Sam plastik obudowa od góry (zatrzask) 108 zł, a pręt metalowy aż 300 zł!!!Wysłane z mojego CPH1923 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi