kocurmax77 Opublikowano 16 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 Cześć, Tematu nie znalazłem aczkolwiek w niemieckiej książce instrukcji obsługi są 2 opcj mocowania nosidełka/fotelika bez bazy Isofix tj tyłem i przodem jazdy na tylnej kanapie auta. No właśnie i tutaj problem bo w obie strony wyciągany pas na kanapie jest trochę za krótki do sprawnego zabezpieczenia nosidełka/fotelika. W poprzednim aucie które sprzedałem Audi A3 Sportback nie występował ten problem. Czy tylne pasy faktycznie są zbyt krótkie lub nosidełko nietypowe marki Lionello czy źle montuję? Może ktoś z Was miał tę sytuację i rozwiązał? Wysłane z mojego CPH1923 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 16 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 Wrzuć może foto z tej instrukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurmax77 Opublikowano 16 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 MisilYE, W załączeniu strona z instrukcji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calypso83 Opublikowano 16 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 A ja to inaczej pasem łapie i starcza i mi się wydaje że mam dalej .dziwnie zapinane jest na pierwszym foto bo przy hamowaniu to co trzyma fotelik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 16 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 W polskiej instrukcji też to jest więc chyba jest to możliwe.Pasy są chyba znormalizowane , ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 16 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 20 minut temu, calypso83 napisał: A ja to inaczej pasem łapie i starcza i mi się wydaje że mam dalej .dziwnie zapinane jest na pierwszym foto bo przy hamowaniu to co trzyma fotelik? Pas i przedni fotel - jak zrozumiałem instrukcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurmax77 Opublikowano 16 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 1 godzinę temu, MisilYE napisał: Pas i przedni fotel - jak zrozumiałem instrukcję To jest rysunek dotyczący tylnej kanapy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 16 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 Według Instrukcji należy przesunąć fotel pasażera Max do tyłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calypso83 Opublikowano 17 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 O widzisz a ja jeszcze dodatkowo przekładałem pas za tył nosidełka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurmax77 Opublikowano 17 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 5 godzin temu, MisilYE napisał: Według Instrukcji należy przesunąć fotel pasażera Max do tyłu Czyli tym samym max odsunięty przedni fotel pasażera blokuje nosidełko/fotelik zapięty na tylnej kanapie (przed przemieszczaniem sie?)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurmax77 Opublikowano 17 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 41 minut temu, calypso83 napisał: O widzisz a ja jeszcze dodatkowo przekładałem pas za tył nosidełka. Również tak robię ale dolna krawędź nosidełka/fotelika nie leży wówczas idealnie płasko na tylnej kanapie - minimalnie dolna krawędź jest uniesiona. Nie wiem może taki dziwny typ tego fotelika lub po prostu tylny pas za krótki??? Muszę sprawdzić z przodu i jeszcze raz na kanapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calypso83 Opublikowano 17 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 No u mnie też nie leży płasko ale jakoś stabilniej jest przy ruszaniu fotelika na boki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurmax77 Opublikowano 17 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 2 minuty temu, calypso83 napisał: No u mnie też nie leży płasko ale jakoś stabilniej jest przy ruszaniu fotelika na boki Dokładnie tak jest jak piszesz. Czyli można stwierdzić, że nasze QQ pierwszej generacji przed liftingiem mają nieco za krótkie pasy z tyłu, hmm. Jeśli tak jest to dziwne podejście producenta, ale już nie zdziwi to skoro były jakieś problemy z montażem Isofix i jego klem schowanych głęboko w kanapie - gdzie taki wątek znalazłem na naszym forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 17 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 6 godzin temu, kocurmax77 napisał: Czyli tym samym max odsunięty przedni fotel pasażera blokuje nosidełko/fotelik zapięty na tylnej kanapie (przed przemieszczaniem sie?)? Tak można z tego wywnioskować 5 godzin temu, kocurmax77 napisał: Jeśli tak jest to dziwne podejście producenta, ale już nie zdziwi to skoro były jakieś problemy z montażem Isofix i jego klem schowanych głęboko w kanapie - gdzie taki wątek znalazłem na naszym forum... Mam zamontowany fotelik z isofixem i nie miałem żadnych problemów z montażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi