zolti2 Opublikowano 17 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 Witam. Pojawił się następujący problem z moim autem. Pojawił się check, który wygenerował kod usterki p0172( zbyt bogata mieszanka) auto jedzie normalnie. Co dziwne, olej na bagnecie śmierdzi paliwem( na bagnecie nic nie przybywa, a olej nie jest rozrzedzony benzyną).Dziś żona jechała do pracy i zapaliły się kontrolki ESP i kontrola trakcji. Czy ktoś się spotkał z czymś takim? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 17 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 Godzinę temu, zolti2 napisał: Witam. Pojawił się następujący problem z moim autem. Pojawił się check, który wygenerował kod usterki p0172( zbyt bogata mieszanka) auto jedzie normalnie. Co dziwne, olej na bagnecie śmierdzi paliwem( na bagnecie nic nie przybywa, a olej nie jest rozrzedzony benzyną).Dziś żona jechała do pracy i zapaliły się kontrolki ESP i kontrola trakcji. Czy ktoś się spotkał z czymś takim? Olej to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zolti2 Opublikowano 18 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 15 godzin temu, scanik napisał: Olej to. Nie chcę narobić sobie problemów, bo i tak już mnie to auto sporo nerwów kosztowało. Czemu twierdzisz, żeby to olać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 18 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 48 minut temu, zolti2 napisał: Nie chcę narobić sobie problemów, bo i tak już mnie to auto sporo nerwów kosztowało. Czemu twierdzisz, żeby to olać? Bo to typowy błąd wymienania wszystkiego po kolei, sonda, przepływka, cewka i koszty. Dopóki nie szarpie Ci i nie odczuwasz przy jeździe to ciężko będzie wykryć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_12 Opublikowano 18 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 Scanic ma racje. Prawdopodobnie sonda lambda źle odczytala skład i wywaliła blad (prawdopodobnie chwilowy) ,skasuj błąd i bedzie ok. Jesli chodzi o ESP system jest samodiagnozujacy jesli swieci, to cos jest nie tak. Jak mialem Tucsona po zaswieceniu sie kontrolki esp okazalo się że pękł mi pierścień na przegubie zewnetrznym. Na poczatek sprawdz przewody czujników, lubia sie przecierac.jesli nic nie znajdziesz podjedź do kogoś kto ma dobry komputer i zczyta ci na którym kole jest błąd . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zolti2 Opublikowano 18 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 Świeciło wczoraj rano, jak żona do pracy jechała. Potem już się nie zaświeciło. Dziwny ten samochód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_12 Opublikowano 18 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 Wcale nie jest dziwny, pewnie styki sa gdzies zasniedziale, albo przewody naderwane i przez pewien czas nie bylo połaczenia. Przepatrz wtyczki (te od czujników abs w nadkolach) czasem wystarczy nimi poruszyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zolti2 Opublikowano 29 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 Winny był jakiś zawór, który puszczał opary benzyny ze zbiornika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.