DINO Opublikowano 26 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 Trafiła do mnie Tida na zmianę łożyska przedniego, okazało się, że sprawa jest prostsza niż normalnie i do wykonania na parkingu pod blokiem ważne oczywiście są klucze Łożyska w tym aucie są razem z piastą czyli lekko droższe za to wymiana jest w tym przypadku banalna. Na początek oczywiście zwalamy koło, zacisk, sanki i tarczę następnie odkręcamy 3 śrubki od strony przegubu kolejna sprawa to wkrętak lub przecinaczek i odbijamy piastę od zwrotnicy po zdjęciu piasty trzeba wyjąć osłonę od czujnika ABS-u tu zdjęcia nie zrobiłem ale jest jak to włożyć i o co chodzi aby włożyć osłonkę trzeba ją dać pod kątem i uważając na czujnik ABS-u przesunąć w stronę przegubu nakładamy nową piastę i skręcamy na sam koniec dobijamy osłonkę np. wkrętaczkiem aż się oprze resztę robimy w odwrotnej kolejności i cieszymy się ciszą w aucie podczas jazdy dziękuję za uwagę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 26 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 Dardzooo Dooobra Roooobota z tym łożyskiem Jak u mnie może, zacznie huczeć za jakieś 5lat łożysko to się uciesze i sam wymienię według twojej instrukcji Czekaj czekaj przyjedzie na wymianę linki ręcznego to będzie Zonk i ostra partyzantka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jugo1 Opublikowano 11 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 Świetna robota i manual . Za tę czynność, wymianę tulei wahacza z częściami plus dodatkowe pierdoły niedawno zapłaciłem prawie 600 zł. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.