calypso83 Opublikowano 26 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 (edytowane) Akurat mnie to spotkało,pada mi kompresor klimy .powyżej 3tys obr. wzmaga się wycie.Byłem dziś u speców stwierdzili że kompresor do wymiany.cena 2200 bo trzeba wymienić też chłodnice (swoją drogą okazało się że jest dziura i ucieka troszkę)i przepłukać układ.Myslalem że dolanie oleju pomoże ale niestety nic nie dało.Czy ktoś już miał coś podobnego? A może nie trzeba wymieniać całej sprężarki tylko jakąś część?Chodzi mi też po głowie że może to jakaś rolka ,jak włączę AC to robi się większy opór i wyje. A co najciekawsze to nie mogę znaleźć takiego samego Calsonic Kansei 92610 JD00A . Edytowane 26 Czerwca 2020 przez calypso83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 12 godzin temu, calypso83 napisał: Akurat mnie to spotkało,pada mi kompresor klimy .powyżej 3tys obr. wzmaga się wycie.Byłem dziś u speców stwierdzili że kompresor do wymiany.cena 2200 bo trzeba wymienić też chłodnice (swoją drogą okazało się że jest dziura i ucieka troszkę)i przepłukać układ.Myslalem że dolanie oleju pomoże ale niestety nic nie dało.Czy ktoś już miał coś podobnego? A może nie trzeba wymieniać całej sprężarki tylko jakąś część?Chodzi mi też po głowie że może to jakaś rolka ,jak włączę AC to robi się większy opór i wyje. A co najciekawsze to nie mogę znaleźć takiego samego Calsonic Kansei 92610 JD00A . Proponuj jechać do innego mechanika na diagnozę i ewentualna wycenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calypso83 Opublikowano 27 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 A może ktoś polecić jakiś warsztat w Warszawie? Ewentualnie okolice ząbek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HOROWITZ Opublikowano 27 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 W dniu 26.06.2020 o 19:36, calypso83 napisał: Akurat mnie to spotkało,pada mi kompresor klimy .powyżej 3tys obr. wzmaga się wycie.Byłem dziś u speców stwierdzili że kompresor do wymiany.cena 2200 bo trzeba wymienić też chłodnice (swoją drogą okazało się że jest dziura i ucieka troszkę)i przepłukać układ.Myslalem że dolanie oleju pomoże ale niestety nic nie dało.Czy ktoś już miał coś podobnego? A może nie trzeba wymieniać całej sprężarki tylko jakąś część?Chodzi mi też po głowie że może to jakaś rolka ,jak włączę AC to robi się większy opór i wyje. A co najciekawsze to nie mogę znaleźć takiego samego Calsonic Kansei 92610 JD00A . Ja bym spróbował tutaj http://autonissan.supermechanik.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zolti2 Opublikowano 29 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 (edytowane) Z tego co się rozglądałem , to sprężarkę można regenerować. Oddajesz starą i za 400 dostajesz zregenerowaną. Do j10 nie ma sensu kupować nowej, bo to spora część wartości tego "rydwanu". Edytowane 29 Czerwca 2020 przez zolti2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calypso83 Opublikowano 29 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 A gdzie za 400zl kolego to robią?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zolti2 Opublikowano 30 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 Rozmawiałem z mechanikiem i on mi o tym powiedział. U mnie koło od sprężarki ma boczne bicie, chciałem samo koło wymienić, a on mówi, że się nie opyla bo..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calypso83 Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Panowie mam pytanie czy możliwe jest że ma alternator hałasuje po załączeniu klimy?Miałem wymieniana sprężarkę na drugą nową i hałas się pojawia tak do 2-2.5 tys obrotów potem nie słychać ,wsadziłem drugą używaną i dalej to samo.bez klimy jest cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2020 7 minut temu, calypso83 napisał: Panowie mam pytanie czy możliwe jest że ma alternator hałasuje po załączeniu klimy?Miałem wymieniana sprężarkę na drugą nową i hałas się pojawia tak do 2-2.5 tys obrotów potem nie słychać ,wsadziłem drugą używaną i dalej to samo.bez klimy jest cisza Oczywiście. Po włączeniu klimy pasek dostaje obciążenie i jak alternator ma walnięte łożyska to wyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calypso83 Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2020 A da radę jakoś to samemu sprawdzić? Czy tylko podmiana na inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2020 3 godziny temu, calypso83 napisał: A da radę jakoś to samemu sprawdzić? Czy tylko podmiana na inny Do mechanika niech zrzuci pasek i sprawdzi luzy na walku alternatora. 5min roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi