Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Dojazdówka czy zestaw naprawczy z kompresorem?

kocurmax77
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Czy to normalne że w moim zakupionym niedawno Qashqaiu 2.0 benzyna 2007 rok - brakuje koła dojazdówki a jedynie jest preparat uszczelniający przebitą oponę (i brak kompresora)?

Czy opcje zależały od wersji wyposażenia?

Jak to jest w Waszych furach?

Wysłane z mojego CPH1923 przy użyciu Tapatalka

Ja mam 2.0 benzyna z 2009, wersja Acenta i mam tylko dojazdówkę. Rozumiem, że nie masz w bagażniku pustego miejsca na koło dojazdowe?

Tak dokładnie - w załączeniu zdjęcie.

Myślałem nawet o kupnie na olx zestawu z kołem dojazdowym (zdjęcie) za 350 zł ale skoro mam opcję smart casco przy ubezpieczeniu obejmującą przyjazd i naprawę koła to chyba nie ma sensu..., z drugiej strony taka dojazdówka zawsze jest na miejscu.2353f7edc6626673b3e6f9b04af083f3.jpgccc93c872c843d412afc3b437c1aaa40.jpg

Gość Andrzej G
7 godzin temu, kocurmax77 napisał:

... a jedynie jest preparat uszczelniający przebitą oponę (i brak kompresora)?

Dziwna sprawa. Wg. mojej wiedzy w skład zestawu naprawczego zawsze wchodzi kompresor. Pewnie sprzedawca się do niego tak "przywiązał", że zachował dla siebie. :huh:

21 minut temu, Andrzej G napisał:

Dziwna sprawa. Wg. mojej wiedzy w skład zestawu naprawczego zawsze wchodzi kompresor. Pewnie sprzedawca się do niego tak "przywiązał", że zachował dla siebie. :huh:

"Polska specjalność handlarza? hmm..."

Brakuje też podnośnika po lewej jest miejsce i trójkąta po prawej. A przypadkiem nie masz wersji bose i w środku powinien być wtedy subwoofer.

Faktycznie brak również podnośnika ehh.

Trójkąt jest w oryginalnej Nissanowskiej torbie razem z kamizelką i apteczką.

Nie ma żadnego subwoofera niestety....

Ciekawe kto "okradł" te elementy??

Sorry i jeszcze klucza do kół brakuje ale nie przejmuj się takimi drobiazgami. Po prostu trzeba to uzupełnić i cieszyć się autem. Niestety jeżeli auto stało, gdzieś otwarte na placu (w komisie) to zdarza się że ktoś to wyciągnie.

Co do subwoofera to się nie wypowiem bo sam nie mam ale jeżeli powinien być to na glośnikach w drzwiach powinienem mieć napis "bose".

Nie no cieszę się moim pierwszym crossover-em/suv-em i te dwa litry całkiem są sympatyczne tym samym nie będąc "zawalidrogą".

Sprawdziłem i brak logo BOSE na drzwiach.

W dniu 28.06.2020 o 10:09, kocurmax77 napisał:

Cześć,

Czy to normalne że w moim zakupionym niedawno Qashqaiu 2.0 benzyna 2007 rok - brakuje koła dojazdówki a jedynie jest preparat uszczelniający przebitą oponę (i brak kompresora)?

Czy opcje zależały od wersji wyposażenia?

Jak to jest w Waszych furach?

Podjedź do dobrego serwisu  ogumienia i zapytaj ich  co powiedzą jak przyjedziesz z kołem po zastosowaniu zestawunaprawczego

• 1 miesiąc temu...

Pociągnę ten temat dalej . A mianowicie czy ktoś wie jak używać tego zestawu naprawczego ? Mam mleczko i kompresor . A może ktoś z Was miał okazję już korzystać z niego ? Jak się to spisuje ?

A i jeszcze jedno myślę że najważniejsze pytanie , czy po użyciu środka można oponę naprawić u wulkanizatora ?

Edytowane przez Dunedin29

Podobno wulkanizatorzy niechętnie albo wcale nie naprawiają opon po tych środkach.

Jeszcze wracając do wyposażenia-

Jeśli był zestaw naprawczy to chyba klucz i podnośnik nie wchodził do zestawu ale ale mogę  się  mylić 

No dokładnie ani lewarka ani klucza. 

A jeszcze inne pytanie w Mazdzie jest identyczny rozstaw śrub jak w QQ. Czy to oznacza że dojazdówka będzie pasować? 

Na koniec jako że rozpocząłem ten wątek - skoro nie mam dojazdówki, brak kompresora a żel w butelce dawno po terminie - to i tak mam problem z głowy w przypadku złapania gumy bo mam w ubezpieczeniu Smart Casco opcję wymiany koła, przebitej opony na drodze. Zatem zbędne kupić dojazdówkę czy pełne koło.

Wiesz i tak i nie. Ja jednak, bynajmniej w sprawie koła wolę być samodzielny. 

Powiedzmy że jedziesz gdzieś umówiony na godzinę a tu wystrzał. Wyobraź am sobie ile bym się spóźnił. Poza tym wydaje 250 zł na dojazd i mam swoje

• 4 tygodnie później...

Czołem , czy mógł by ktoś podesłać zdjęcie lewarka do podnoszenia auta . Najlepiej oryginalnego , chodzi mi o miejsce w którym lewarek dotyka podwozia .

Kupiłem nowy ale coś nie do końca pasuje mi ten element .

Pozdrawiam

8 godzin temu, calypso83 napisał:

Szlifierka kątowa i nacinasz tak żeby pasował rowek . 

Nie ta płytka jest zdecydowanie za mała po nacięciu rozpadła by się na połowę. 

Może ktoś z grupy robił taką nakładkę? 

Zastanawiam się nad materiałem, stal i podkleić jakąś gumą, a może jakieś inne tworzywo? 

Jadąc w świat lepiej mieć lewarek i koło pełnowymiarowe. Ostatnio miałem przygodę, ale to długa historia.

Flak nie zawsze oznacza przebitą oponę.